Serender altı yaşam!

Gülbaharhatun Cami’nin avlusunda ki dekor serender, Suriye’den gelen 20 kişilik mülteci ailenin yorgan döşek yaşam alanı oldu.

YUVALARI PARK

Trabzon’un Gülbaharhatun Mahallesi’nde yer alan Atapark’ta yaşanan içler acısı durum yürekleri sızlatıyor.Mülteci bir aile, Gülbaharhatun Camii önünde ki yöresel yapı olan serenderin altını yorgan döşek sererek yaşam alanına çevirdi. Öyle ki mülteci aile yaklaşık 20 kişiyle serenderin altında çevreye aldırış etmeden serdikleri halıların üzerinde hayatlarını sürdürüyorlar.

İÇLER ACISI

Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarı Hikmet Mısır, bu ailenin 3-4 gündür serenderin altında yaşadığını ifade ederek, “Manzara gerçekten çok üzücü. Onlara da yazık, çoluk çocuk sokakta yaşıyorlar. Kalıcı bir çözüm üretilmeli. Göç İdaresini arıyorum, ‘Emniyet ilgilenecek’ diyorlar. Emniyet önce topluyor, sonra dağıtıyor bunlar geçici çözüm” dedi. Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Bugün Atapark’a çadır kuran, yarın Meydan Parkı’na da çadır kurar. Kalıcı çözüm şart” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Suriye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.