Sümela’da 5 yıl aradan sonra ilk ayin

Trabzon’un Maçka ilçesinde, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışı yapılan Sümela Manastırı’nda, 5 yıl aranın ardından ilk ayin gerçekleştirildi. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, koronavirüs nedeniyle katılmadı. Ayinde yurt dışından gelen az sayıda turist yer aldı.

Hristiyan aleminde 'Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü' olarak kabul edilen ve kutsal sayılan yıl dönümünde Hristiyan Ortodokslarca yapılan ayine katılacaklar, Sümela Manastırı'na geldi. Manastırın içi ve çevresinde jandarma ekiplerince güvenlik önlemleri alındı. Ayine katılacaklar, Trabzon Valiliği'nce kendilerine verilen giriş kartlarıyla kontrollü şekilde içeri alındı. Gelibolu Metropoliti İstanbul patrikliğine bağlı Stefanos Dinidis'in yönettiği Sümela’daki 7’nci ayine, Gürcistan, Rusya ve Yunanistan'dan yaklaşık 50 turist katıldı.

Gelibolu Metropoliti İstanbul patrikliğine bağlı Stefanos Dinidis, bu sene Sümela Manastırı'nda ayin icra etmeyi nasip ettiği için Allah’a şükretmeli olduklarını belirterek,  15 Ağustos Meryem Ana kutlamasına katılmayan Fener Rum Patriği Bartholomeos'un selamlarını ve hayır dualarını getirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan devletin imkanları ile bu ayini gerçekleştirildiğini belirten Stefanos Dinidis, “Küresel ölçekteki Covid-19 musibetinin son bulması, ülkemizde kardeşliğin ve huzurun daim olması bütün dünyada barış ortamının tesisi için Meryem anamızın şefaatleri ile Yüce Allah'ımıza niyaz ederiz" dedi. Konuşmanın ardından ilahiler okundu ve Stefanos Dinidis kutsanan ekmek ve şarabı katılımcılara dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.