Trabzon Havalimanın stratejik gürültü haritası çıkarıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, 4O tane havalimanın stratejik gürültü haritasının oluşturulduğunu belirterek bunlardan bir tanesinin de Trabzon havalimanı olduğunu söyledi. Başkan Ocak “Büyük projeler ve üstün hizmetleriyle havacılığın parlayan yıldızı haline gelen DHMİ'nin bir belirgin özelliği de çevre dostu, toplum sağlığına önem veren bir kuruluş oluşu. Bugün sizlere bu alandaki önemli bir projemizden söz edeceğim. TÜBİTAK MAM (Marmara Araştırma Merkezi) ile DHMİ arasında İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, Antalya ve İzmir Adnan Menderes, Kayseri, Kahramanmaraş, Batman ve Van Ferit Melen Havalimanlarının Stratejik Gürültü Haritası Oluşturulması Projesi tamamlandı.” dedi.

TÜRKİYE’DE 40 HAVALİMANIN GÜRÜLTÜ HARİTASI ÇIKARILDI

Türkiye'de DHMİ Tarafından İşletilen Havalimanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Oluşturulması'nın nisan ayı itibariyle tamamlandığını belirten Başkan Ocak “Böylece toplam 40 Havalimanımız şu an itibari ile Stratejik Gürültü Haritalamalarına sahip bulunmakta. İşte o havalimanlarımız: İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, Antalya, İzmir Adnan Menderes, Kayseri, Kahramanmaraş, Batman, Van Ferit Melen, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Trabzon, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya, Erzurum, Gaziantep, Adıyaman, Ağrı Ahmed-i Hani, Amasya Merzifon, Elazığ… ” ifadelerine yer verdi.

TÜBİTAK bünyesinde Stratejik Gürültü Haritalarının Oluşturulması ve Gürültü Azaltım Senaryolarının Geliştirilmesi konusunda yürütülen çalışmalar söz konusu illerin yerleşim alanlarında yer alan karayolu, demiryolu, endüstri ve eğlence tesislerini kapsayan stratejik gürültü haritalarının çıkarılmasını kapsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman üçüncü 4 yıl önce

İyi günler, KTÜ'de Trabzon Havalimanı gürültüsü için yapılmış çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmalar raporlar şeklinde ve Yüksek Lisans tezleri olarak mevcuttur. Ne yazık ki KTÜ böyle bir projede birlikte olamadı.

banner105