Trabzon Üniversitesi TBMM’ye sunuldu

Tasarıyı Başbakan Yıldırım Sundu

TRABZON’A ‘Trabzon Üniversitesi’ adıyla ikinci devlet üniversitesinin kurulmasını da içeren yasa tasarısı Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla TBMM'ye sunuldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, sürecin 10 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini belirterek, “Trabzon Üniversitesi kuruluyor. Hayalimiz gerçek oluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kıymetli Başbakanımıza ve süreci bizzat takip eden ve bize bu müjdeyi veren gururumuz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

Adı Trabzon Üniversitesi Oluyor

TBMM'YE sunulan YÖK Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri adlarıyla 13 yeni üniversite kuruluyor. Bu üniversitelere yönelik kadrolar ihdas ediliyor. İzmir Tınaztepe ve İstanbul Tuna Üniversiteleri adıyla iki vakıf üniversitesi kuruluyor.

Trabzon’a ‘Trabzon Üniversitesi’ adıyla ikinci devlet üniversitesinin kurulmasını da içeren Yüksek Öğretim Kurulu değişiklik tasarısı Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla TBMM'ye geldi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, sürecin 10 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini belirterek, “Trabzon Üniversitesi kuruluyor. Hayalimiz gerçek oluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kıymetli Başbakanımıza ve süreci bizzat takip eden ve bize bu müjdeyi veren gururumuz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz.” dedi. TBMM'ye sunulan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri adlarıyla 13 yeni üniversite kuruluyor. Bu üniversitelere yönelik kadrolar ihdas ediliyor. İzmir Tınaztepe ve İstanbul Tuna Üniversiteleri adıyla iki vakıf üniversitesi kuruluyor.

10 GÜN İÇİNDE ONAYLANMASI

BEKLENİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Trabzon Üniversitesi kuruluyor. Hayalimiz gerçek oluyor. Kanun Tasarısı taslak halinde TBMM’ye sunuldu. İlk olarak Milli Eğitim Komisyonunda görüşülecek. Daha sonra TBMM Genel Kurulunda oylanacak ve kabul edilecek. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçtikten sonra Resmi Gazetede yayınlanacak. Bu süreç zannediyorum 10 gün sürecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kıymetli Başbakanımıza ve süreci bizzat takip eden ve bize bu müjdeyi veren gururumuz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

Trabzon Üniversitesi’nin kente tarihi bir hizmet olarak kayıtlara geçeceğini belirten Cora, “Trabzon bir eğitim şehridir. KTÜ’den daha önce 6 üniversite doğmuştu. Hepsi alanlarında başarılı birer üniversite haline geldiler. Bu kez KTÜ’den yeni bir üniversite Trabzon’a doğacak. Bu yeni üniversiteye dışarıdan yeni öğrenciler gelecek. Öğrenci sayısının zamanla artacak olması şehrin ekonomisi ve ticaretini de canlandıracaktır. Şehrin gelişimine ve büyümesine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle bu hizmet tarihi bir hizmet olarak değerlendiriyorum. Yeni üniversite ile birlikte KTÜ de özüne yani teknik alandaki başarılarına odaklanacak. Yeni üniversite de sosyal bilimlere yönelik olacak.” şeklinde konuştu.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ HANGİ

FAKÜLTELERDEN OLUŞACAK?

Tasarıda yer alan taslağa göre Trabzon Üniversitesi şöyle oluşacak:

“EK MADDE 188- Trabzon'da Trabzon Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuştur.

Bu Üniversite;

a) Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinden,

b) Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Devlet Konservatuarından,

c) Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Araklı Meslek Yüksekokulu, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu, Maçka Meslek Yüksekokulu, Tonya Meslek Yüksekokulu ile Vakfıkebir Meslek Yüksekokulundan,

ç) Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı Eğitim Bilimleri Enstitüsünün adı ve bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden, oluşur.”

Aydın GELLECİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105