Trabzon’un koronavirüs tablosunu açıkladI

En riskli şehiriz! Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, bugün İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve halk sağlığı yetkilileriyle bir araya gelerek, koronavirüs salgınının Trabzon’daki son durumu hakkında bilgi aldı. Ustaoğlu, Trabzon’un koronavirüs vakalarında halâ en riskli şehirlerarasında olduğunu açıkladı. 

EN RİSKLİ ŞEHİRLERARASINDAYIZ

Trabzon’da normalleşmeyle ilgili kritik açıklamayı yapan Ustaoğlu, “1 Mart’tan sonra normalleşmenin olup olmayacağını biz bilemiyoruz. Açıklamayı Cumhurbaşkanımız yapıyor. Halâ en riskli şehirlerarasında olmamız devam ediyor. Bilim Kurulumuzun tavsiyesiyle Sağlık Bakanlığımız bu akşam ya da yarın akşam haftalık iller bazlı vaka durumunu açıklıyor.” dedi. Açıklamalarını sürdüren Ustaoğlu, “1 haftadır yoğun tedbirler aldık. Bu sabah da Sağlık İl Müdürlüğümüzde değerlendirme yaptık. Hem ceza hem işlem olarak neredeyse 3-4 katını bulan yoğun denetimlerimiz oldu. Biz her eve bir polis verme şansımız yok. Vatandaşımızın da bize yardımcı olması lazım. Süreci hep birlikte yönetmemiz lazım. Tek başına idari alacağınız tedbirlerle sonuç alma şansınız yok. Toplu alanlarda kapalı alanlarda bir araya gelmememiz lazım. Aşıdan bile daha etkili olan bir yöntem varsa o da maskeyi takmak. Aşı kadar maskeyi düzgün takmak önem arz ediyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105