Abdülkadir'e övgü yağdırdı

Trabzonspor, Gençlerbirliği’ni kendi evinde 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 3-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, “Bugün zorlu bir karşılaşma oldu. Rakibin savunma organizasyonu konusunda oldukça etkili bir duruşu oldu. Bunu bütün sahanın içinde gerçekleştirdi. Bizi oldukça zorladılar. Oyun kurmakta zorlandık. Ben özellikle oyunda ki değişikliği yaptığımız oyuncular, Abdulkadir, Hugo ve Onazi’nin oyuna girdikten sonra ki katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Karakterli oyuncular. Takımımızda bu karakterde bir çok oyuncu var. Yeni gelmesine rağmen Sosa’nın özellikle ikinci yarı performansı oldukça iyiydi. Tüm oyuncularımızın performansı daha da yükselterek özellikle istediğimiz ritmi, takım oyununu geliştirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Henüz daha bu ritmi fazlasıyla yakalayamadık.
ABDULKADİR, ONAZİ VE HUGO'YA TEŞEKKÜR ETTİ
Biz geçen sene buna benzer oyunları çok rahat oynuyorduk. Kucka’nın, Okay’ın oyuna çıkışı, önde ki oyuncuların pozisyon almalarında çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Sadece iki oyuncunun yaptıkları veya yapamadıkları değil. Bütün takımın yaptıklarına bakmak lazım. Abdulkadir’in katılışı, Olcay’ın biraz daha hareketlenmesi, Yusuf Yazıcı’nnı daha hareketlenmesi biraz daha rahatladı. Sağ tarafta Pereira’nın çıkışı biraz daha rahatlattı. Özellikle hücum gelişlerinde, ciddi sıkıntılarımız var. Bu koordinasyonu sağlayacak, sürekliliği sağlayacak süreci ihtiyacımız var.
Son dakikada oyuncuların gelmesi ve oyuna katılması sürece ihtiyaç var. Hugocan, ilk defa oynayacaktı. O da kariyerli oyuncular. Umarım en kısa zamanda hepsini takıma kazandırırız, rekabeti yüksek coşkulu olarak yola devam ederiz” dedi.

ABDULKADİR ÇOK BÜYÜK OYUNCU OLACAK
Abdulkadir’i oyuna almanız risk gibi göründü veya cesaret, “Abdulkadir risk değil. Çok büyük bir oyuncu olacak. Ama onu korumak, bizden birine ortaya çıplak şekilde ortaya atmak, korumasız bir şekilde ortaya atmak en büyük risk. Onu doğru zamanda doğru yerde kullanmak gerek. Trabzon’un kendi içinden bu tip oyuncular kazandığında sarılması çok büyük... Ben inanıyorum ki Abdulkadir’in bu şekilde buluşması çok büyük fırsatlar oluşturacak. Daha önce de başlayabiliriz, daha çok yol kat edecek. 18 yaşında daha çok karakter ortaya koyacak. Trabzonspor ondan çok faydalanacak. Yusuf Yazıcı’n4n özellikle ikinci yarı performansı, Burak’ın mücadele edişi duruşu, Hugo’nun oyuna girdikten sonra isteği arzusu, Onazi’nin mücadelesi iyi bir takımg eliyor yavaş yavaş” dedi.TAKIMDA EKSİK VAR MI?
Yanal, takımda eksik var mı sorusuna, “Eksik bitmez... Ama şu var, iyi bir takım olmak zorundayız. İyi bir takım olmak için artık bu defteri kapatmalıyız. Fırsatlar kollandıkça her şeyin üstü var. Takım olmak sevmek ve sevilmez. Trabzon’a özel konuşuyorum. Uzun yıllardır Trabzon’da yaşamak isteyen burayla barışmış bir kadro var. Bu hepsi için geçerli. Çok rahatlar, çok mutlular. Yıllar değiştikçe önümüzde ki şartlar da değişmeye başlıyor. Trabzon’da yaşamak basit. Bunu futbol oynuyorsanız daha iyi oluyor. Biz toplamda Kamil’i bonservissiz aldık, Teo kiralık geldi. Genç oyuncu... Biz Kucka ve Burak’ı transfer ettik. Ondan sonra duruşumuz oldu. Uzun süre bu duruşumuzu bozmadık. Israrla bize gerekli olan, onu büyütecek oyuncular peşindeyiz. Emin olun bir tane olur ama öz olur. İdare etmek için asla bunu yapmayacağız. Trabzonspor’un kendi değerlerine uygun bir takım için mücadele edeceğiz. Bu değerler nedir? Tartışmaya gerek yok. Burada yaşamayı olmayı içine sindirmek, burada olmayı kavramak gerek. Emin olun, taraftarımız da bunu net bir şekilde biliyor.
KÖTÜ BİR DÖNEMDEN GEÇEREK GELDİK...
Burada oynamak burada başarılı olmak için çok çaba sarf ediyor. Öncelikle çok kötü bir dönemden geçerek geldik. Şimdi başlıyor. 2011’de o kadronun kurumundan sonra ki 3 yıl içinde sonuçlar gelmeye başladı. Bu konuda istikrarlı gidelim. Elimizden genç ve iyi bir kadro var. Abdüş gibi, Yusuf Yazıcı, Castillo gibi genç oyuncularımız var. Bu genç oyuncularımızın değeri yükseliyor. Bu değerleri daha iyi bir noktaya getirmek için çalışmak zorundayız. Sosa gibi, Burak gibi Kucka gibi tecrübeli oyuncularla karşılaştırıp ürünlerini doğru ve iyi zamanda almalıyız. Bugün maç bitti. Bizim önümüzde çok ciddi maçımız var. Geliştirmek, yarışarak geliştirmek çok zor bir şey.. Medyamızın ve özellikle taraftar ve camiamızın sağ duyulu olup inanıp güvenmesi gerek” dedi.                        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.