Bu 1 puan 3 puan kadar önemli

Trabzonspor deplasmanda Konyaspor'un konuğu oldu. 82 dakika 10 kişi mücadele eden bordo-mavililer, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "90 dakika bu kadar 10 kişi oynayıp 1 puanla dönmek, 3 puan kadar önemli. 21 maç deplasmanda kaybetmedik, tarihte ufak bir yerde bu da kalır." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in 6. haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor uzun süre 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldığı müsabakadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı, mücadele sonrası açıklamalarda bulundu.

Kırmızı kartın önemine değinen Avcı, "Oyun başlanabilecek en güzel senaryo ile başladı, 5. dakikada 2-0 öne geçebilecek bir durum vardı. Hiç beklemediğim, hayal etmediğim, aklına gelmeyecek bir kırmızı kartla karşılaşıyorsun, eksik kalıyorsun. Dün de çalıştığımızda opsiyonda, rakibi 1 eksik yakalamak önemli, şimdi 90 dakika 10 kişi oynuyorsun. Rakip iyi bir takım, 49 orta yapılmış, yarısına vurmuşlar. Kenar ortaları en iyi karşılayacak stoperim Vitor oyundan atıldı, Konya kenar ortayla golü de buldu. Oyunda Uğurcan devreye girdi, kurtardığı pozisyonlar var, hamleler yaptık, sistemi değiştirdik. Hem topa sahip olduk, hem oyuna sahip olduk. 2-2'den sonra da yüzde 100 kaçırdığımız bir durum var. İsmail'in oynayacağı son anda belli oldu, çok çalışıyor, performansı çalışmanın karşılığı." dedi.

Bu 1 puanı 3 puan gibi gördüklerini söyleyen teknik adam, "90 dakika bu kadar 10 kişi oynayıp 1 puanla dönmek, 3 puan kadar önemli. 21 maç deplasmanda kaybetmedik, tarihte ufak bir yerde bu da kalır. 4 gün sonrasına zihinsel ve fiziksel dinlenip, bunu 3 puan gibi kazanç görüp yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.