Olumsuz hava dağılmalı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kupaya elendikleri için üzgün olduklarını ancak takım ve şehirdeki olumsuz havayı dağıtmaları gerektiğini söyledi. Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk Atiker Konyaspor maçı öncesi bazı oyunculara verdiği izinden dolayı pişman olmadığı belirterek "Öbür arkadaşlarıma da güveniyordum. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmış bir takımla karşılaştık. Hiçbir zaman ilk maçta çıkardığım kadrodan dolayı pişman değilim. Burada gol yemememiz gerekiyordu. İkinci yarı çok iyi oynadık. Böyle şanssızlıklar yaşanıyor" dedi.

BAŞKANLA 10 GÜN BERABERDiK

Çalımbay, transfer çalışmalarını olumlu sonuçlandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını da vurgulayarak, "Devre arası transfer gerçekleştirmek oldukça zor. Yine de başkan yönetim elinden gayreti gösteriyor. Yapabilirsek transfer yapacağız. Yapamazsak bu takımla gideceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok. Yönetimin çabası ortada. Lig bittiğinde herkes tatile çıkarken biz başkanla 10 gün boyunca sürekli İstanbul'da beraberdik" ifadesini kullandı.

TAKIMIMA iNANIYORUM

Tecrübeli teknik adam, bir kötü sonucun ardından yaratılan olumsuz havanın dağıtılması gerektiğini de ifade ederek, "Bu olumsuz hava iyi bir şey değil. Ligde 17 final maçımız var. Takımıma yürekten inanıyorum. Bütün takımların puanları birbirine yakın. Böyle olumsuz hava estireceğimize takıma destek verelim. Artık insanları eleştirmek yerine tam destek zamanıdır. Bunu bekliyoruz" diye konuştu.

ESTEBAN FORMDAYDI

Çalımbay, kupa maçındaki kadro tercihiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "Kupa maçlarında hep Esteban'ı oynattık. O da iyi oynadığı ve hata yapmadığı için kupa maçında yine onu tercih ettik. Yarın öbür gün Onur'a bir şey olsa Esteban'ı oynatacağımız için hazır tutmak istedik."

YUSUF İKİNCİ YARI MÜTHİŞTİ

Konyaspor kupa maçındaki performansı eleştirilen Yusuf Yazıcı konusunda da açıklamalarda bulunan Çalımbay, "Yusuf'un üstüne fazla gitmeye gerek yok. Genç arkadaşımız. İkinci yarı pozisyonunu değiştirdik, çok iyi oynadı. Katı defansa karşı mücadele ettik" ifadesini kullandı.

'RUHSUZ' ELEŞTiRiSi YANLIŞ

Çalımbay, forma dağıtımında adaletli davranmaya çalıştıklarını da ifade ederek, "Takımıma asla, 'Ruhsuz' şekilde eleştiri yapılmasını kabul etmem. Takımım gayet iyi mücadele ediyor. Hiçbir futbolcu sahaya kaybetmek için çıkmaz. Tabii herkes eleştirecek bunlara saygı duyuyoruz ama herkesin de saygı duyması gerekiyor. Biz adaletli davranıyoruz. Takımımdan memnunum" dedi.

Rodallega'da madde var

Çalımbay, bazı oyunculara transfer teklifi gelmesi, Rodallega'nın sözleşmesinde de yurt dışından bir kulüp isterse belli bir miktar karşılığında serbest kalacağı yönündeki maddenin bulunmasıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Burak, çok golcü bir oyuncu. İstenmesi, bunu açıklaması normal. Cenk de Beşiktaş'ın en iyi futbolcusuydu, o da gitti. Rodallega'nın sözleşmesinde de öyle yazılı bir madde varmış. Ona yapacak bir şey yok. Ama bunların hiçbirisi doğru değil. Ne Burak'ın gitmesi ne de Rodallega'nın başka şeylerle ilgilenmesi gerçek değil. Herkes rahat olsun."

17 FiNAL MAÇI

Tecrübeli hoca, Atiker Konyaspor ile ligde oynayacakları maçın çok kritik olduğunu da ifade etti. Çalımbay, "Bizim tek hedefimiz Konyaspor karşılaşması. İki gün önceden gidiyoruz. Bir aksilik olmazsa tam kadro orada olacağız. Tek amacımız oradan galibiyetle ayrılmak. Fenerbahçe derbisi çok önemli. Konya maçı bence daha önemli. Yüzde yüz kazanmamız gerek. 17 final maçı var, tek isteğimiz destek" diye konuştu.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105