Başkan Genç, geçtiğimiz yıl Trabzonspor tarafından başlatılan TS Black Card kampanyasına 61 adet kart satın alarak yaklaşık 305 bin euroluk katkı sağlamıştı.

Trabzon'un ilk ve tek kadın başkanı istifa etti
Trabzon'un ilk ve tek kadın başkanı istifa etti
İçeriği Görüntüle

Bunun yanı sıra Trabzonspor’un başlattığı #HediyeFormaChallenge kampanyasına da katılan Başkan Genç, 10 bin 61 adet forma satın alarak kulübe önemli bir destek vermişti.Özellikle çocukları bordo-mavili formalarla buluşturan Genç, Trabzonspor sevgisinin genç nesillere aktarılmasına da katkı sundu. Başkan Genç yapılan desteğin belediye bütçesinden karşılanmadığını açık bir şekilde ifade etmişti. Başkan Genç, bu kapsamda Salah transferiyle birlikte 6 bin 661 forma satın alarak kampanyaya öncülük etti.

Ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu destek de eleştirilere konu oldu. Bu kez ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı.Geçtiğimiz yıl Başkan Genç’in Trabzonspor’a yönelik desteğinin kaynağını sorgulayan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, bu kez Başkan Genç’e destek veren açıklamalarda bulundu.Zorlu, desteğin belediye bütçesinden karşılanmadığının görüldüğünü ifade etti. Zorlu, "Ben kendilerine daha önce Trabzonspor’a yaptıkları yardımdan dolayı Büyükşehir’e bir soru sormuştum: ‘Nereden bunun kaynağını buldunuz?’ diye. Kendisi, ‘Arkadaşlardan buldum’ demişti ve biz de plan bütçede, işte denetim raporlarında bakarak bunun belediyeden karşılanmadığını gördük. Şimdi yine böyle bir yardımdan kendileri bahsediyor. Forma alım... 6 bin 661 tane yardım ediyor Sayın Başkanım.Bunu tabii Trabzonspor’dan, belki Avrupa’daki derneklerimiz üzerinden vatandaşlardan talep ediliyor. O yüzden buradan kendisinin hakkının yenmemesi gerektiğini söylüyorum. Yaptığı işin arkasında olduğumuzu, desteklediğimizi belirtiyorum.”
Başkan Genç de bu açıklamasında ötürü Zorlu’ya teşekkür etti.