28 Şubat ihanetin adıdır

28 ŞUBAT postmodern darbesinin 21. yıl dönümünde, Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, TRT’de Pelin Çift’in konuğu oldu. 28 Şubat’ın unutulmaması gerektiğinin altını çizen Malkoç, Türkiye’yi karanlığa götüren postmodern darbenin psikolojik olarak hazırlandığını, insanların korku ile imtihan edildiğini, özellikle kız öğrencilerin büyük sıkıntı çektiğini ve toplumun bir kalıba sokulmak istendiğini ifade etti. Şeref Malkoç, “28 Şubat olmasaydı gayri safi millî halısa 22-25 bin lira aralığında olacaktı. 28 Şubat bu ülkeye ihanetin adıdır.” dedi.

28 ŞUBAT postmodern darbesinin 21. yıl dönümünde, Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, TRT’de Pelin Çift’in konuğu oldu. 28 Şubat’ın unutulmaması gerektiğinin altını çizen Malkoç, Türkiye’yi karanlığa götüren postmodern darbenin psikolojik olarak hazırlandığını, insanların korku ile imtihan edildiğini, özellikle kız öğrencilerin büyük sıkıntı çektiğini ve toplumun bir kalıba sokulmak istendiğini ifade etti. Malkoç, 28 Şubat yaşanmamış olsaydı PKK’nın bitmiş, FETÖ gibi bir musibetin de ülkenin başına bela olamayacağını vurguladı.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

28 Şubat’ı anlatan Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç, öğrencilerin büyük sorunlarla boğuştuğunu, bu öğrenciler içinde de kızların büyük travmalar yaşadığının altını çizdi. En çok mağduriyeti öğrencilerin yaşadığını söyleyen Malkoç, “En çok mağduriyeti öğrenciler yaşadı. Önemli bir kısmı üniversiteye gidemedi. Kimisi ruhsal probleme girdi. Aileler dağıldı. Travmaları hâlâ devam ediyor. Kız öğrenciler büyük sıkıntı yaşadı. Yaralar hâlâ sarılmış değil.” dedi.

28 ŞUBAT İSLÂM’A  KARŞI YAPILDI

Türk siyasî tarihindeki geçmiş darbelerin devlet mekanizmalarına yani siyasetçilere yönelik yapıldığını belirten Malkoç, 28 Şubat’ın toplumun sosyolojisine yapıldığını kaydetti. Malkoç, “28 Şubat darbesi toplumun sosyolojisine yapıldı. 28 Şubat bambaşkaydı. Türkiye’de İslâm’a, Müslümanlığa karşı bir savaş açıldı. Toplum bir kalıba sokulmak istendi. Baktılar ki başörtülüler sokağa çıkılabilecek mi? Türkiye’de toplumsal geri dönüşleri çok zor olur ama milletimiz sağduyulu bir millettir.” şeklinde konuştu.  28 Şubat postmodern darbesi olmasaydı Türkiye’nin 2023 hedeflerinden pek çoğunu gerçekleştirmiş olacağının altını önemle çizen Başdenetçi Şeref Malkoç, PKK ve FETÖ gibi musibetlerin ülkenin başına bela olamayacağını söyledi. Malkoç, “Rahmetli Erbakan Hoca 11 ay iktidarda kaldı. 11 ayda Türkiye’nin kalkınma hızı yüzde 8 idi. Bu 11 ay gibi bir sürede olağanüstü bir şey. 11 ayda görülen kalkınma hızı o yönde devam edebilseydi bugün Türkiye’de millî gelir 22- 25 bin lira arasında olurdu. Yerli otomobil çoktan yapılmıştı. ‘Kendi uçağımızı yapacağız.’ dedik ya...28 Şubat olmasaydı şimdi uçağımızı yapmış olmuştuk. Çoktan ilk 10 ülke arasına girmiştik. İleriyi teknolojiyi yakalamıştık. 28 Şubat olmasaydı PKK bitirilmiş, FETÖ gibi bir musibet milletin başına bela olmayacaktı.” diye konuştu.

 Gültekin SADIKOĞLU

Anahtar Kelimeler:
28 Şubat Ihanetin Adıdır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105