5 YENİ HABERLEŞME  PROGRAMI BULUNDU

BÜROKRATLARA GÖZ DİKTİLER

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gaybubet evlerine yönelik başlattığı operasyon çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda örgütün son zamanlarda uygulamaya sokmaya çalıştığı yeni taktikler ortaya çıktı. FETÖ/PDY'nın örgüt üyesi genç kızları bürokraside iyi konumda olan bekar erkeklerle evlendirmek için faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

CEZAEVİNE MESAJ TAŞIMIŞLAR

Örgüt yöneticilerinin cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü örgüt üyelerine mesaj ulaştırdığı belirlendi.Örgüt üyelerinin cezaevlerine ulaştırdıkları mesajlarda, rüyalarında peygamber efendimizi gördüklerini ve kendilerine, "Bu kötü günlerin geçeceğini, çok yakında bu durumun biteceğini" söyleyerek moral vermeye çalıştığı tespit edildi.

5 HABERLEŞME PROGRAMI ÇIKTI

Gaybubet evlerinde yapılan aramalarda örgüt üyelerinin kullandığı tabletlerde Flipboord, Evernote, Adliko, E-Recder ve Pretigo adlı haberleşme programlarının kullandığı belirlendi. Kullandıkları haberleşme programlarının Play Store'den farklı olduğu, Bluetooth aracılığı ile yüklendiği ve mesajlaşma yapıldığı tespit edildi. Bu arada örgüt üyelerini daha önce kullandıkları kod isimlerini değiştirdikleri ve yurt dışı hatlar kullandıkları tespit edildi.

Enis YILDIRIM/TRABZON

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.