BAKANLIK HÖH’E  KAPATMA İSTEDİ

İKİ GÜN DERNEĞİ DENETLEDİLER

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Trabzon'da kurulan ve CHP’nin milis güç olarak adlandırdığı Halk Özel Harekat Derneği’nin (HÖH) kapatılma noktasına geldiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda 4-5 Ocak 2018 tarihlerinde denetlenen derneğin genel kurulunun kanunda ön görülün sürede toplanmadığı tespit edildi. Bu tespitin ardından Trabzon Valiliği, 4-5 Ocak 2018 tarihlerinde denetlediği derneğin kapatılmasını talep ederek, mahkemeye başvurdu.

İKİ KONUDA KAPAMA TALEP EDİLDİ

Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp’ın imzası bulunan dava dilekçesinde genel kurulun iptali ve derneğin kendiliğinden sona erdiği yönünde karar verilmesi isteniyor.  Bu talep üzerine Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, dosayı ikiye ayırdı. Derneğin kendiliğinden sona erdiğini tespiti için Sulh Hukuk Mahkemesinin karar vereceği belirten 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, genel kurulun iptali davasına kendisinin bakacağına hükmetti. 

KAPATMAYA İTİRAZ EDECEKLER Mİ?

 “Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekatı milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşumdur” şeklinde açıklama yapan HÖH Derneği Başkanı Fatih Kaya’nın mahkemeye vereceği savunmanın nasıl olacağı merak ediliyor. Bu arada derneğin bir yılda 7  bin üyeye ulaştığı ileri sürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105