Casus avukatın sırrı çözülüyor

Avrupa ülkelerinde iltica talebinde bulunan FETÖ ve PKK’lılarla ilgili rapor hazırlayan Yılmaz S’nin evinden 9 klasör ve 4 bin kişinin raporu, hesabından ise 5 milyon lira para çıktı.Türkiye’den kaçan binlerce FETÖ’cü ve PKK’lı vatan hainlerini gittikleri ülkelerdeki iltica trafiğini yöneten avukat Yılmaz S., MİT ve polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Almanya adına casusluk yaptığı iddia edilen avukat Yılmaz S.’nin Türkiye’deki siyasi konular ve cezaevlerinin durumuyla ilgili rapor hazırladığı belirlendi. Yılmaz S.’nin hazırladığı raporun mahiyetine göre bir miktar belirleyerek, para aldığı kaydedildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen casus avukat Yılmaz S.’nin soruşturmasıyla ilgili önemli detaylara ulaşıldı. “Kişisel verilerin izinsiz kullanılması”, “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “siyasi casusluk” suçundan hakkında soruşturma yürütülen Yılmaz S.’nin Almanya’nın yanı sıra Norveç ve Hollanda büyükelçilikleri için de çalıştığı belirtildi. Yılmaz S. hakkında çok sayıda ihbar mektubunun gelmesi üzerine Başsavcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.