ÇOCUKLAR SEVİNDİ

Anlaşmazlık ilkokul çocuklarını sevindirdi... En güzel uzlaşma

Trafikte tartışan iki kişinin dosyası Uzlaştırma Bürosu sayesinde tatlıya bağlandı. Şikayetçi sürücünün ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine ayakkabı alması talebi kabul gördü. Ardahan’daki Atatürk İlköğretim Okulu’nda ayakkabılarına kavuşan öğrencilerin sevinçleri savcılığın dosyasına yansıdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’na intikal eden soruşturmaların taraflarının birbirleri ile uzlaşmak için sosyal yardım kapsamında istekleri topluma fayda sağlıyor. Bunlardan biri ise Ardahan’da bulunan bir ilkokula yapılan yardım. Trafikte tartışıp davalık olan iki kişinin dosyası uzlaşma bürosuna gönderildi. Dosyada, şikayetçi olan sürücü karşı taraftan ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine ayakkabı almasını istedi. Uzlaşma, şüphelinin Ardahan’daki Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere ayakkabı dağıtmasıyla sağlandı.

TRAFİKTE TARTIŞTILAR

Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde kurulan Uzlaştırma Bürosu hem yargıda iş yükünü hafifletiyor, hem de topluma fayda sağlıyor.  Şikayete bağlı bazı suçlarda, dosyalar mahkemeye gitmeden tarafların uzlaşmasıyla kapanıyor. Bazen de uzlaşma şartı olarak şikayetçi taraf karşı taraftan taleplerde bulunabiliyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Uzlaştırma Bürosu’ndaki bir dosyada şikayetçinin talebi üzerine Ardahan’daki Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere ayakkabı dağıtıldı. İstanbul Aksaray’da aracıyla seyir halinde olan sürücü M.Y., önünden geçen T.G.’ye çarpmamak için kornaya basarak aracını durdurdu. Alkollü olan T.G. sinirlenerek sürücünün aracının dikiz aynasını kırdı. Tartışma kavgaya dönüştü taraflar soluğu karakolda aldı. Muayenesi yapılan T.G.’nin alkollü olduğu belirlendi. Sürücü M.Y. , aracına verdiği zarardan dolayı T.G.’den şikayetçi oldu. T.G. hakkında savcılık ‘Mala zarar verme’ suçundan soruşturma başlattı. Ancak söz konusu suç uzlaşmaya tabi olduğundan savcı dosyayı Uzlaştırma Bürosu Savcılığı’na gönderdi.

Savcılık adına çalışan uzlaştırmacı, M.Y.’yi  arayarak uzlaşmak isteyip istemediğini sordu.  Bunun üzerine M.Y. şüpheliden Ardahan’daki Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere bin TL’lik ayakkabı yardımı yaparsa şikayetinden vazgeçeceğini söyledi. T.G.’nin bu talebi kabul etti. Şüpheli T.G.’nin okudaki öğrencilere dağıttığı fotoğraf kareleri savcılık dosyasında yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.