Manisa Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti. Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Serkan Saka gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülşah Durbay'ın saat 20.00 sıralarında vefat ettiğini ifade ederek, "Bu 14 günlük sürecin 13 gününü yoğun bakımımızda takip ettik. Bugün saat 7 civarında kalbi durdu. Bir saatlik müdahalemize rağmen yanıt vermedi. Multi organ yetmezliği ve metastatik kolon kanseriyle takip ettik. Tıbben ne gerekiyorsa yaptık ama buraya kadarmış. Tüm Manisa'nın, tüm Şehzadeler'in, tüm sevenlerin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun." dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Şehzadeler Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören başkan Gülşah Durbay'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşandığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hastalığına rağmen, son anına kadar güler yüzü ve çalışkanlığıyla Şehzadelere hizmet etmekten gurur duyan değerli başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, kentimize ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Cenaze törenine ilişkin bilgiler ayrıca paylaşılacaktır.
Kolon kanseri tedavisi gören Durbay, 1 Aralık'ta kan değerleri ve beslenme durumunda saptanan bozukluklar üzerine Manisa Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine yatırılmıştı.
BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA
Hastane kapısı önünde yapılan açıklamada Manisa Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Serkan Saka, "Değerli basın mensupları, sevgili Manisalılar. 1 Aralık 2025 tarihinde yatırmış olduğumuz Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'ın 14 Aralık pazar günü saat 20.00'de hayata veda etti. Bu 14 günlük sürecin 13 gününü yoğun bakımımızda takip ettik. Bugün 7 civarında kalbi durdu. 1 saatlik müdahalemize rağmen yanıt vermedi. Multi organ yetmezliği, metastatik kolon kanseri ve multiorgan yetmezliği ile biz takip ettik. Tıbben ne gerekiyorsa yaptık ama buraya kadarmış. Tüm Manisa'nın tüm Şehzadelerin, tüm sevenlerin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Tüm Manisa'mızın başı sağ olsun" dedi.
TÖREN YARIN
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise "Maalesef çok üzgünüz. Hepimiz çok üzgünüz. Öncelikle tüm Manisa'nın, tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Resmi açıklamaları yani cenaze ile ilgili diğer açıklamaları da büyük ihtimalle az sonra gruplardan da paylaşacağız. Basına da geçeceğiz. Ama bir aksilik olmazsa yarın 11.00 gibi Şehzadeler Belediyesi'nde bir tören düşünüyoruz. Sonrasında da öğle namazını düşünüyoruz ama yine de Sayın Genel Başkanımızla konuştuktan sonra net bir açıklamayı basına da geçeceğiz" dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun arkadaşlar. Çok güçlü bir kadındı, çok güçlü bir insandı. Ama ne yazık ki kaybettik kendisini. Hepimiz çok üzgünüz yani yapacak bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için taziye mesajı yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Gülşah Durbay'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Sayın Gülşah Durbay Hanımefendi'ye Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına ve Manisa Şehzadeler halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı





