KAZAN KAYNIYOR...

ZORLUOĞLU, AK PARTİ TEŞKİLATLARIYLA BULUŞUYOR

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Teşkilatlarıyla tanışmaya başladı. Zorluoğlu, önceki akşam ilk olarak AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyeleriyle bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu toplantısına katılan Zorluoğlu, gençlerin sorularını yanıtladı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu dün sabah ise AK Parti İl Başkanlığında AK Parti İlçe Başkanlarıyla bir araya geldi. Bu toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Teşkilat Başkanı Uğur Aydın ve İl SKM Başkanı Bayram Öztürk de katıldı. Toplantıda 31 Mart seçimleri ile ilgili değerlendirme ve istişarelerde bulunulduğu bilgisi verildi.

***

YAZAR NURAY MERT ATTIĞI BİR İMZA NEDENİYLE HAPİS CEZASI ALDI

Barış İçin Akademisyen grubunun "Bu suça ortak olmayacağız!" adlı bildirisine imza attıkları gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan köşe yazarı ve akademisyen Nuray Mert, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Nuray Mert hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Nuray Mert katılmazken, avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Nuray Mert'in avukatı Serdar Laçin, "Müvekkilimizin kendi beyanına göre bildiriyi imzalama amacı AK Parti döneminde başlatılan çözüm sürecine dönme amacıdır. Müvekkilimizin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz." dedi. Mahkeme heyeti, Nuray Mert'i üzerine atılı, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunun sabit olduğunu belirterek önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçun basın yayın yoluyla işlenmesini dikkate alınarak cezayı 1 yıl 6 ay hapse çıkaran heyet, iyi hal indirimi yaparak sanık Nuray Mert'i netice olarak 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın sabıkasız oluşunu, duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak yeniden suç işlemekten çekineceği yönünde kanaat oluştuğundan hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sanık Mert hakkında 5 yıl denetim süresi uygulanacak. Bu süre içinde başka bir suç işlemezse hakkındaki hüküm düşecek.

***

ENGİN NUR, YÖNETTİĞİ SENDİKADAKİ ZAFİYETİNİ KABULLENDİ

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan Berivan B.yi savunmak adına geçtiğimiz günlerde KESK’te bir araya gelinerek yapılan açıklamada muhabirimizin içeriye alınmamasıyla ilgili gelişmeler sürüyor. KESK üyesi olmayan Kolektif militanları Berna D. ve Haktan Ö. tarafından toplantıya muhabirimiz sokulmamış ve KESK’in başkanı Engin Nur, yaşanan tabloda üç maymunu oynamıştı. Ardından Berivan B.nin yargılanmasına neden olan metnin altına, toplu olarak okunmak suretiyle imza atılmıştı. Metni Anıl Zengin isimli Kolektif mensubu okumuş, diğer katılımcı kişi ve kurumlar da metnin arkasında olduğunu savunmuştu. Engin Nur dün açıklama yaptı ve yönettiği kurumdaki zafiyetini kabullendi. Nur, engellemenin bilgisi ve kontrolü dışında olduğunu söyledi. Gazeteci namıyla dolaşan ancak sol örgütlerin gönüllü muhabirliğini yapan Fatih İ.'nin  Kolektif militanlarının kulağına fısıldayarak “Günebakış’ın muhabiri olduğunu teşhir etmesinin ardından” yaşanan bu durum, basına yapılmış bir ayıptır. Ancak basının sivil toplum kuruluşu olduğu iddiasındaki Trabzon Gazeteciler Cemiyeti bugün sessizdir. Cemiyet sesinin ancak bugün Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanan Berivan B.ye ödül verirken çıktığını biliyoruz.

***

BERİVAN B. İLE İLGİLİ ATILAN MESAJLARDA DİKKAT ÇEKEN O İSİM

Öğrenci Kolektifi militanı Berivan B.nin cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmasının ardından Twitter’da gelişmeyle ilgili mesajlar atılmaya başlandı Berivan B. ile ilgili atılan mesajlarda tanıdık bir yüze rastladık. “Gazeteci Berivan’a özgürlük” başlığıyla yayımlanan fotoğrafın altında “Berivan ödüllü bir gazetecidir. Gazetecilik suç değildir!” yazıyordu. Berivan’ın gazeteci olmamasına rağmen gazeteci namıyla propaganda yapıldığını ve buna vatan haini Can Dündar’ın da Almanya’da katıldığını yazmıştık. Bu propaganda sürüyor. Gelelim fotoğrafa... Fotoğrafta şimdi Trabzon Üniversitesine bağlanan KTÜ İletişim Fakültesinin Eski Dekan Yardımcısı Şule Yüksel Özmen... Cumhurbaşkanı’na katil, hırsız, kanlı iktidar sahibi ifadelerini kaleme alan Berivan B.yi kollarının altına almış, bir törenden fotoğraf... “Eee ne var bunda?” denilecektir. Özmen’i tanıtalım. 2,5 yıl önce “Çocuğumu AKP'ye oy verenlerden uzak tutmalıyım.” diye mesaj atan akademisyen... Berivan B. de onun yetiştirdiği öğrenci!.. Şule Yüksel Özmen, Berivan B.nin gazeteci olmamasına ve haber yerine Cerattepe eylem günlüğünü yazmasına rağmen TGC’nin ödül vermesiyle birlikte törende Günebakış’ı hedef almasına da bir zamanlar sosyal medyadan övgüler dizmişti!.. Özmen, Berivan B.ye şunu yazmıştı: “Töreni bana haber vermediler. Orada olmayı isterdim. Berivan yardakçı ile gazeteci arasındaki farkı göstermiş. Tebrik ediyorum.” Berivan B. de hocasının öğrencisi işte!..

***

MHP’DEN YENİ ATANAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ USTA’YA ZİYARET

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Sağlık Komisyon Başkanı Temel Gülhan, Komisyon Üyesi Salih Akkoç yeni atanan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta'yı makamında ziyaret etti. Tarım, Usta’ya başarı dileklerini iletti.  Trabzon’un sağlık politikaları hakkında görüş alışverişinde bulunan Sağlık Müdürü Usta ve MHP heyeti ziyaretten memnun ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105