Kötü günde de dedirtti

Böbrek nakli olan eşinin kapısında nöbet tuttu.

Trabzon'da  hayatını kaybeden 58 yaşındaki bir kişinin bağışlanan organları,3 kişi için umut oldu. O hastalardan biri olan ve böbrek yetmezliği tanısıyla 6 yıldır tedavisi sürenErol Aşkar (55), böbrek nakli ile sağlığına kavuştu. Enfeksiyon riski nedeniyle eşi Erol Aşkar’ın odasına giremeyen eşi Ümmiye Aşkar (49), camın ardında ve sandalyenin üstünde üç gündür eve gitmeden eşini alıp eve götüreceği günü bekliyor.

Trabzon'da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 58 yaşındaki bir kişinin böbreği, böbrek yetmezliği tanısıyla 6 yıldır tedavisi süren Erol Aşkar’a umut oldu.

NE OLUR DUYARLI OLALIM

Nakilden dolayı çok mutlu olduğunu duygularını ifade edemediğini belirten 3 çocuk babası Erol Aşkar “Kelimenin bittiği bir yer’ derler ya hani tam öyle hissediyorum. Duygularımı ifade edemiyorum. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. İkinci baharımı yaşıyorum. 55 yaşındayım birçok yerde diyalize girdim. Emin olun benden çok daha genç, bıyıkları terlememiş çocuklar, genç insanlar var. Organ bağışı o kadar önemli bir şey ki. Ne olur toplum olarak duyarlı olalım. Doktorlarıma, tüm sağlık çalışanlarına en samimi duygularımla teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 8.5 MİLYON BÖBREK HASTASI VAR

Böbrek nakliyle hayata bağlanan Erol Aşkar’ın doktoru KTÜ Organ Nakli ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, “Hastamız ameliyat olalı 11 gün oldu. Değerleri çok iyi, istirahat süresini tamamladıktan sonra 4-5 gün içinde taburcu olabilir” dedi. Kronik böbrek hastalığı sıklığının Türkiye’de 15.6 olduğunu belirten Doktor Ulusoy “Bu da Türkiye’de yaklaşık 8.5 milyon böbrek hastası var demek. 63 bin diyalize giren hasta var” ifadelerine yer verdi.

İŞTE O EKİP

Erol Aşkar’ın eşi Ümmiye Aşkar “Eşim diyalizden gelmişti. Oturuyorduk, akşam 9 gibi telefon geldi. Çok mutlu olduk, çok sevindik. Allah bekleyen herkese nasip etsin.  Tüm doktorlarımıza teşekkür ederim” dedi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr.Serdar Türkyılmaz, KTÜ Organ Nakli ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, Nefrolog Prof.Dr. Rukiye Kübra Kaynar, Üroloji Dr.Öğr.Üyesi İlke Kazaz, Nefrolog Doç. Dr. Muammer Şule Yılmaz Cansız ve Uzm. Dr. Beyhan Güvercin başarılı bir operasyona imza attı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.