Meraklı bekleyiş sona erdi! İşte kalkan tüm yasaklar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen kabine toplantısında çok önemli kararlar alındı. Merakla beklenen toplantıdan sevindiren bilgiler geldi. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yeni dönemde kalkan yasakları tek tek sıraladı. En merak edilen konular olan 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için de karar verildi. İşte Başkan Erdoğan'ın açıkladığı ve yeni dönemde kalkan o yasaklar...

İşte dün itibarıyla alınan kararlar ve kalkan tüm yasaklar!

65 YAŞA YASAK KALKTI
Uzun süredir dışarı çıkamayan ve bir süredir pazar günleri izinli olan 65 yaş üstü vatandaşlara yasak kalktı.

Yeni karara göre 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekler.

18 YAŞ ALTINA SERBEST
18 yaş altı ile ilgili kısıtlama, küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalktı.

NİKAH SALONLARI AÇILIYOR
Bir diğer merak edilen konu ise nikah ve düğün salonlarıydı.

Nikah salonları 15 Haziran'dan, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacak.

24.00'E ÇIKARILDI
Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22'idi. Son açıklamaya göre kapanış saati değişti. Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 24.00'e uzatıldı.

SİNEMA 1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN SERBEST
Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecek.

İLAÇ MÜJDESİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada corona ile ilgili ilaç müjdesi verdi.

Erdoğan, "Hekimlerimizin Covid-19 tedavisinde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK'taki bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı" açıklamasında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün salonlarının 1 Temmuz'dan itibaren yeniden faaliyete başlaması kararının ekonomiye olumlu yansıyacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu sonrasında açıkladığı "düğün salonlarının yeniden hizmet vermesi" kararını değerlendirdi.

Söz konusu düğün salonları ve eğlence mekanlarının açılması yönündeki kararın, piyasalara olumlu yansıyacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Pandemi sürecinde faaliyetlerine geçici olarak ara verilen iş yerlerinde, işten çıkarılan işçiler ve işverenlerin çoğunluğu yeniden işine ve aşına kavuşacak. Kontrollü normalleşme sürecinde düğünlerin başlamasıyla sektörlere bağlı olarak yaklaşık 500 bin kişi işine geri dönecek. 150 milyar lira büyüklüğündeki düğün sektörü yaz sezonunda ekonominin hareketlenmesi için hayati önem taşıyor. Düğünlerin 1 Temmuz'dan itibaren başlama takviminin belirlenmesi ile sektör, kendini o tarihe en iyi şekilde hazırlayacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105