Sapkınlığı savunan Baro’ya tepki dinmiyor

CORA: HERKES İŞİNE BAKSIN!

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Ali Erbaş ile ilgili sözleri nedeniyle Ankara Barosunu kınadı. “Herkes işine baksın” diyerek Baroya tepki gösteren Cora, “Diyanet İşleri Başkanımız Sn.Ali Erbaş,  kendi fikrini değil, Allah’ın, Kur'an-ı Kerim'in emir ve yasaklarını söylüyor. İlahi hükmü dile getiren Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’anı Kerim’in hükmünü vazıh bir şekilde dile getirmiştir. Baroların kışkırtıcılık yaparak din hakkında ahkam kesmeleri malayaniyat içerir. Bu konuda fetva vermeleri hiçbir şekilde hadlerine değildir. Herkes işine baksın.” dedi.

AYVAZOĞLU AVUKATLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

“Pusulası İslam olmayanların “Zina haramdır” ve “eşcinsellik sapkınlıktır” diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkındaki sözlerle ilgili Müslüman Avukatları göreve çağıran AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Ne bekliyordunuz?Diyanet işleri Başkanı methiyeler mi dizseydi size? Masum çocuklara kadar uzanan o kirli elinizden mi tutsaydı? Sapkınlık tercih değildir. Özgürlük hiç değildir. Benim bedenim benim kararım diyenler de bilsin ki Ali Erbaş yalnız değildir. Müslüman avukatlar göreve” şeklinde konuştu. 

SBÜ REKTÖRÜ ERDÖL, EŞCİLSELLİĞİ TIBBİ AÇIDAN ELE ALDI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara ve İzmir Barosunun, İslam'ın eşcinsellerle ilgili hükmünü söylediği için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a saldıranlarla ilgili konuştu. Eşcinselliğin tıbbi fizyolojide de yerinin olmadığına işaret eden Erdöl, “Eşcinselliğin tıbbi fizyolojide yeri yoktur, patolojik bir olaydır. Tüm kurumlarıyla bir bütünün adıdır Türkiye... Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız, bu bütünlükte bizim mukaddesat anlayışımızın muazzez bir timsalidir.” ifadelerini kullandı.

DİLEKOĞLU: ONLARIN HEDEFİ ERBAŞ ÜZERİNDEN İSLAM

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, Ankara Barosunun ve onlar gibi düşünenlerin Ali Erbaş’ın şahsında İslam’ı hedef aldığını söyledi. Dilekoğlu, “Ankara Barosu ve onlar gibi düşünenler; Ali Erbaş’ın şahsında dinimizi, kitabımız Kur’an’ı ve son peygamber Hz. Muhammed (SAV)’i hedef almıştır. Onların derdi Ali Erbaş değildir. Onlar; dini bir dogma, sapıklığı ise masum bir tercih olarak sunmanın gayretindedirler. Diyanet İşleri Başkanı sayın Ali Erbaş’a yapılan bu saldırının tesadüfi olduğunu düşünmüyor, bu haddini aşan zevatı tel’in ediyorum.” diye konuştu.

10 STK’DAN ORTAK TEPKİ: DİYANET DE BAŞKAN DA YALNIZ DEĞİL!

Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın, Trabzon Diyanetsen, Trabzon Memur Sen, İHH, Ensar Vakfı, Diyanet Sen Kulder, 28 Şubat Öğrenci Derneği, Birlik Vakfı Trabzon Şubesi, MTTB Trabzon Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti, Araştırma Kültür Vakfı adına Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’an da lanetlendiğini söylemesinden dolayı yaşananları ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yanında olduklarını açıkladı. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Aydın “Diyanet-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya haykırıyoruz. İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız söylemeyecekte kim söyleyecek. Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek bunun söylenmesine bile tahammül edilememesi neyin şımarıklığı ve azgınlığıdır. Herkes tarafından bilinmektedir ki sigara sağlığa zararlıdır. Birilerinin sigara içmesi sigaranın sağlığa zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Sigara sağlığa zararsızdır da diyemezler. Zinanın eşcinselliğin ferdi ve toplumsal zararları ortadayken birileri zina yapıyor diye bunu normal görmemizi bizden kimse beklemesin. Kanunda bu yaptığınız suç olmayabilir ancak bunun zararları ortadayken siz rahatsız oluyorsunuz diye başımızı kuma gömmeyeceğiz. Dönem dönem asılsız bahanelerle Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve onun değerli başkanlarının yıpratılmaya çalışıldığı aşikardır. “Sözde insan hakları derneğinin bu kişilerin avukatlığını yaparak Diyanet İşleri Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmasını kınıyor sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesi istiyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖZGÜRLÜK SEVDANIZ NERDEYDİ?

İslam'ın eşcinsellerle ilgili hükmünü söylediği için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a saldıran Ankara Barosu'na 28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Şube Başkanı Aynur Özdemir tepki gösterdi. İslam’ın emirlerini ifade eden Erbaş’ı eleştiren Ankara Barosuna sert sözler sarf eden Özdemir, “Allah’ın ayetlerini zikretti diye sesi çağlar öncesinden gelen diyanet işleri başkanı şeklinde, hadsizce, insan haklarından özgürlüklerden ötekileştirmeden bahseden şahsı muhteremler! Kız çocukları üniversite kapılarında başörtüleri yüzünden içeri alınmazken, kamuda başörtüsünü gericilik diye nitelendirirken bu özgürlük sevdanız neredeydi? Her fırsatta İslam kelimesi ile çocuk istismarını, kadın cinayetlerini yan yana getirme çabanız ancak beyni sizin gibi algıya kapalılar tarafından kabul görür. Sapkın ve Allah’ın helâk ettiği bir kavmin savunuculuğunu sözde özgürlükler adına yaparak ancak kendinizi kandırırsınız bizleri asla... Çünkü biz sizleri İslam’a karşı açtığınız her savaşta çok iyi tanıdık...” dedi.

BARO SKANDAL AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Diyanet'in kadın düşmanlığının zeminini hazırladığını ileri süren Ankara Barosu, İslam'ın eşcinsellerle ilgili hükmünü açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş için, 'Halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır.' şeklinde skandal bir iddiada bulundu. Ankara Barosu, Erbaş'ın nefret suçu işlediğini iddia ederek “Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir.” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiIzmirBaro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.