Türk gazeteci Suudi Arabistan’da gözaltına alındı

Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş’ın U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da gözaltına alındı.5 gündür kendisinden haber alıamayan Kurtuluş için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklama yaptı.

Demirbaş’ın serbest bırakılması için çağrı yapan TGC “Kameraman Kurtuluş Demirbaş U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin bazı açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmıştır. Demirbaş'ın ailesi ve arkadaşları meslektaşımıza ulaşamamaktadır. Kurtuluş Demirbaş’ın can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Suudi Arabistan’ın meslektaşımızı gözaltına almasını kınıyoruz. Bir an önce meslektaşımızın serbest bırakılması için çağrı yapıyoruz. Hükümetten Kurtuluş Demirbaş için gerekli diplomatik girişimlerde bulunmasını ve avukat desteği sağlanmasını istiyoruz.“ ifadelerini kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş'ın durumu hakkında Suudi Arabistan makamlarından bilgi talep ettiği öğrenildi.Demirbaş’ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığı iddia ediliyor.

ttt.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.