Vekile ‘Torul’a gelme’ dedi

Başkan Köroğlu’nun istifa sebebinin perde arkasını açıklıyor

AK Parti Torul Belediye Başkan adayı Nidai Köroğlu’nun dün sağlık sorunları nedeniyle seçimlerden çekilme kararı aldığı açıklanmıştı. Köroğlu’nun Cumhur İttifakı aleyhine sözleri nedeniyle Genel Merkez tarafından seçimden el çektirildiği ortaya çıktı.

İTTİFAK ALEYHİNE SÖZLER

Ak Parti Torul Belediye Başkan adayı Nidai Köroğlu’nun seçim çalışmaları boyunca Cumhur İttifakını reddeden beyanatlar vermesi, seçime katılamamasına neden oldu. Her seçim platformunda “Torul’da iki aday var, Cumhur İttifakı yok” yönünde sarf ettiği sözler, Ak Parti kurmayları tarafından uyarılmasına rağmen Köroğlu’nu durduramadı. Köroğlu, son olarak Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül’ün düzenlediği ve MHP adayı Evren Evrim Özdemir’in de bulunduğu toplantıda Cumhur İttifakı’nın karşısında olan tavrını sürdürdü.Gümüşhane Milletvekili Akgül’ün, “İki aday olsa da hep birlikte Cumhur İttifakı için çalışıyoruz” sözlerine karşın “Burada iki aday yarışıyor, ittifak yok” sözleriyle karşılık veren Köroğlu, Milletvekili tarafından tekrar sözlü olarak uyarıldı.

BİR DAHA TORUL’A GELME

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve Nidai Köroğlu arasında yaşanan tartışma, toplantı sonrası Torul sokaklarında da devam etti. Köroğlu, Milletvekili Akgül’e, “Seçim zamanı bir daha Torul’a gelme. Torul’da seçim çalışması yapma” dedi. Bunun üzerine ise Akgül, durumu Ak Parti Genel Merkezi’ne aktardı.

İSTİFASINI İSTEDİLER

Ak Parti Genel Merkezi yaptığı soruşturma sonucunda Ak Parti Torul Belediye Başkan adayı Nidaki Köroğlu’nun seçimlerden çekilmesi gerektiği yönünde görüş birliğine vardı. Ak Parti Gümüşhane İl Başkanlığı’na yapılan tebliğ sonrası, Köroğlu adaylıktan istifasını sundu.

MHP AÇIKLAMA YAPTI

Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığı’nın Nidai Köroğlu’nun seçimlerden çekildiğini açıklamasının ardından bazı basın yayın organlarında Nidai Köroğlu’nun yakın çevresine dayandırılarak yapılan “MHP Torul Teşkilatı iftira attı, gururuna yediremedi istifa etti” şeklindeki haberlere MHP Torul İlçe Başkanı Temel Özcan cevap verdi. Özcan, şunları söyledi: “Torul Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Nidai Köroğlu’nun adaylıktan çekilme gerekçesi olarak “sağlık sorunlarını” göstermesine, Ak Parti İl Başkanlığı’nın da yazılı açıklamayla bu şekilde duyurmasına rağmen gerek bazı basın yayın organlarında gerekse fısıltı köşelerinde “MHP Torul Teşkilatı iftira attı, gururuna yediremedi o yüzden çekildi” şeklinde gerçek dışı söylemler üzerinden hedef alındığımızı üzülerek takip ettik. Partimiz ile AK Parti “Cumhur İttifakı” üzerinde bir birliktelik sağlamıştır. Torul’da hem AK Parti hem de MHP aday çıkartmış, gayet demokratik bir yarış sürdürülmüş, teşkilatımız ve adayımız Evren Evrim Özdemir seçimlerin başlangıcından bu yana ittifaka gölge düşürecek hiçbir olayın içerisinde yer almamıştır. Hal böyleyken, bizimle de uzaktan yakından ilgisi olmayacak şekilde seçimlere günler kala Nidai Köroğlu, üzerine basarak yeniden söylüyorum kendisinin isteği partisinin de onayıyla adaylıktan çekilmiştir. Bu çekilmenin ne teşkilatımızla ne de arkadaşlarımızla en ufak bir bağlantısı yoktur. Bizler, ilçemizin geleceğini oluşturmak adına bir yola çıktık! Bu yolda hiç kimse ne bize ne de Cumhur İttifakı’na ‘dedikodularla’ gölge düşüremez. Hem teşkilatımızı hem de ittifakımızı zan altında bırakan bu dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini vurgular, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilen Sayın Nidai Köroğlu’nun biran önce sağlığına kavuşmasını temenni ederiz. Saygılarımızla...” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.