YÜZÜMÜZ GÜLECEK

Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye’nin 2024 adaylığı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Atalay, “Ben bu organizasyonu, %70-80 oranında aldığımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programına katılan Mehmet Atalay’ın açıklamaları şu şekilde;

“Şimdiye kadar Dünya Kupası’na bile aday olmamız gerekiyordu”

2024 adaylığı konusunu Şenes Erzik'le de konuştunuz. Şenes Bey’in Türkiye için çok büyük emekleri vardır. Kendisinin özellikle Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye’de oynanmasında payı fazladır. Önemli hizmetleri var. Türkiye, 2024 için çok iyi bir hazırlık yaptı. Bizim bugüne kadar Avrupa Şampiyonası'nı almış olmamız hatta Dünya Kupası'na aday olmamız gerekiyordu. Bundan önce Michel Platini bize bu organizasyon için söz vermişti ama sabote ederek, popülist tavırlarıyla ve oy kaygısıyla haksızlık etmişti. Sportif her türlü altyapı ve tesisi tamamladık. Ulaşım yollarından kavşağına, her türlü girişimi yapmış, terör konusunda güvenilen bir hale gelmiş, dünyada sporu herkesten daha çok seven bir ülkeyiz. Bize verilen organizasyonları şu ana kadar iyi yaptık. Başkalarının yapamadıklarını da bize sunmuşlardı.

“Türkiye kararlı ve hazır”

Karşımızda şimdi Almanya var. Onların yaptıkları görgüsüzlük. Daha önce Avrupa ve Dünya Kupası organize ettiler, futbol gelişmişliği konusunda çok iyi durumdalar burada hakkını teslim etmek lazım.  Ama artık yeni ülkelere de bu organizasyon verilmeli diye düşünüyorum. Türkiye aç bir ülke. Türkiye bu organizasyonu hak ediyor. Aç olan bu ülke, halkıyla da organizasyonu istiyor. Türkiye kararlı ve hazır.

"Bu turnuvayı hak ediyoruz”

Biz genç ve sporu seven bir nesle sahibiz hiçbir eksiğimiz yok, ayrıca devlet güvencesi var bu çok önemli. Biz statlarımızı Almanya gibi onarmadık yeniden yaptık. Bu turnuvayı hak ediyoruz. Bana göre Almanya meşru garantileri vermeyerek bu kupadan resmen çekilmemiş olsa da bence çekilmiş durumdadır. Almanya halkı da bu organizasyonu istemiyor. Türkiye’nin çok ciddi avantajları var.

“Almanya pes etti, şansımız %70-80”

Almanya bana göre çekildi. Pes ettiler. Ayrıca Mesut Özil olayından sonra inanılmaz puan kaybettiler. Bir sporcunun kimi seveceğine, özgürlüğüne karışamazlar. Bu bireyin kendi hakkıdır. Bu sebeple prestij kaybetmiş durumdalar. Ben bu organizasyonu %70 - %80 aldık gözüyle bakıyorum. İnşallah bu şampiyonayı gecikmiş de olsa alacağız. Statlar dolacak ve öyle bir organizasyon yapacağız ki daha sonrasında Dünya Kupası için de favorilerden biri olacağız.

Organizasyonu alabilirsek Türkiye’ye ne katacak?

Futbol artık sadece futbol değil, inanılmaz bir tanıtım olacak. Ülkenizi çağdaş bir ülke haline getirebilirsiniz. Kültürel değerleriniz olabilir. Bunu en iyi yapacak araç spordur. Bütün zenginliklerimizi göstermiş olacağız. Venüs Williams'ı köprüde oynatarak veya Maria Sharapova'yı ülkemizde geleneksel kıyafetler giydirip dünyaya göstermeseydik veya F1 gibi bir organizasyonu iyi yapmasaydık bu kadar turist de çekemezdik. Ülkemizde büyük gelişmişlik var. Eğer organizasyonu alırsak büyük tanıtım olacak. Marka değerlerinin de yatırım yapmasını sağlayacak.

“Türkiye, markalarını pazarlama fırsatını da bulacak”

Dünya, Kore’yi ve Kore’nin markalarını 1988’deki Seul Olimpiyatları sonrasında tanıdı. Kore’nin ürünleri piyasa yaptı ve dev kuruluşlar haline geldi. Türkiye de markalarını pazarlama fırsatı bulacak. Biz de bunu yapacağız. Şehirlerimizi; Trabzon'u, Rize'yi, Bursa'yı, Ankara ve İstanbul'u tanıma fırsatı bulacaklar. Bunu bizim iyi kullanmamız gerekiyor. Yeni insanların Türkiye'yi tanımasını, kültürümüzü öğrenmesini sağlayacak. Kolbastı oyunumuzu tüm dünyaya tanıtacağız. Memleketimiz bu sınavı başarıyla verecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105