CHP’den Maçka tepkisi

CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk basın açıklamasına başlamadan önce Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Afrin’de görev yapan askerlerimiz için “Yoksul ailelerimizin fedakar ve vatansever evlatlarının ayaklarına taş değmesin, su gibi gidip su gibi dönsünler” dedi.

Atatürk Parkı’nın özel şirkete kiralanmasına tepki gösteren Göktürk “Alanda asırlık ağaçlarımız var. Turistik bölgelerde asırlık ağaçlar korunurken turizm kenti Maçkamız’da kesilmesi tezat bir durumdur. Gerek Maçkalıların gerekse dışarıdan gelen misafirlerimizin Maçka’yı duyumsayıp çayını keyifle içeceği alanı hep birlikte korumalıyız” diyerek tepki gösterdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE MAÇKA BELEDİYESİ ARASINDA YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR

Maçka’daki rant alanına doğru gidişata dur demek için toplandıklarını belirten Göktürk “Alanda gördüğünüz gibi, 26 Mayıs 2003 sabahı Pilav Dağı’nda meydana gelen ve 62’si İspanyol 75 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası anısına dikilen İspanyol anıtı ile Atatürk Heykeli bulunmaktadır. Bulunduğumuz Atatürk Alanı’nın, usulsüz yöntemlerle düğün salonu olarak kiraya verilmesi işleminin tarafımızca yargı süreci başlatılarak ta iptal edilmesi istenilecektir. Hemen yan tarafta atıl durumda bulunan düğün salonu olan binanın bulunduğu alanın Emniyet Müdürlüğü ile Maçka Belediyesi arasında yer değişikliği yapılmıştır. Ancak Emniyet Müdürlüğü binasının yanına düğün salonunun yapılması güvenlik zafiyetine sebep olacaktır. Mevcut Emniyet Müdürlüğü binası da belediyeye bırakılacaktır sürecin takipçisi olacağız. Amacımız, Maçkalıların toplumsal menfaatini korumaktır” dedi.

MAÇKALILARA SESLENDİ!

Maçkalılara seslenen Göktürk, “Turistik bölgelerde asırlık ağaçlar korunurken turizm kenti Maçkamız’da kesilmesi tezat bir durumdur. Gerek Maçkalıların gerekçe dışarıdan gelen misafirlerimizin Maçka’yı duyumsayıp çayını keyifle içeceği alanı hep birlikte korumalıyız. Bu milli bir görevdir. Atatürk mirasına ve değerlerine talan eden zihniyetin yansımalarını burada görmek istemiyoruz. Aynı zamanda Maçka’yı taş ocaklarına çevirerek doğayı tahrip etmelerine de izin vermeyeceğiz ve bu direnişimiz Türkiye’ye örnek olmalıdır. Maçkalı hemşerilerimin bu konuda parti kimliğinden ziyade Maçkalı olma bilinciyle hareket edeceklerine inanıyor ve güveniyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.