Durmak yok, kentsel dönüşüme devam

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi’nde denetimlerde bulundu. Bölgedeki eksiklikleri tespit ederek tek tek not alan Gümrükçüoğlu, vatandaşların talepleri doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılması için ilgilileri talimatlandırdı. Hemşehrileri ile buradaki sohbetlerinde Zağnos Vadisi’nde yaşanan değişim ve dönüşüme dikkat çeken Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kentsel dönüşümlerle çok büyük ivme kazandığını söyledi. Zağnos Vadisi’nin bir zamanlar gecekondu alanı olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kentsel dönüşümlerle şehirlerimiz temizlenmiş, vadilerimiz, sokaklarımız, caddelerimiz insanlığa yakışır hale gelmiştir” dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte Trabzon’da çok büyük kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, “İşte Zağnos Vadisi ortada. Buranın eski halini hatırlıyoruz değil mi? İşte Ayasofya Camisinin etrafı ortada. Mezbelelik alan şimdi Trabzon’un en güzel yaşam alanlarından biri haline geldi. Tabakhane Vadisi’nde kamulaştırma ve yıkım işlemlerini çok büyük ölçüde tamamladık. Çömlekçi I. etapta kamulaştırma ve yıkımları tamamladık. Şimdi Çömlekçi II. etapta kamulaştırma ve yıkımlara devam ediyoruz. Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisinin etrafında kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdik. Pazarkapı’da yıkımlara başladık. Meydan Parkı’nın I. ve II. etap yenileme çalışmalarını tamamladık. Şimdi III. etabına başlıyoruz. Bunların yanında ilçe belediyelerimizin TOKİ ile birlikte sürdürdüğü çok sayıda kentsel dönüşüm çalışmamız var. Bu çalışmalarla Trabzon’umuz ismine layık hale gelmiştir. Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105