İçişleri Bakanı Soylu, Trafik Değerlendirme Toplantısında konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülke genelinde kazaların yoğun olduğu 30 nokta tespit ettiklerini, aldıkları önlemlerle bu noktalardaki kazalarda 2017'de 2016'ya göre yüzde 55'lik bir düşüş elde ettiklerini söyledi. Halihazırda yollarda 431 maket trafik aracının bulunduğunu belirten Soylu, bu maketlerin kullanıldığı yerlerde yaşanan kazalarda yüzde 17’lik azalma kaydedildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Anıttepe Yerleşkesi'nde düzenlenen Trafik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

2017 yılındaki trafik kazalarındaki can kaybının 2016 yılına oranla azaldığını belirten Bakan Soylu, "Bir analiz kriteri olarak kullanılan 100 bin araç başına can kaybı oranında 2016 yılına göre 2017 yılında ülke genelinde yüzde 4,1 oranında azalma elde edilmiştir. Önemli bir farklılık da ceza uygulamalarında görülmüştür. Toplam cezalar içinde araç plakasına yazılan cezaların oranı, 2010 yılından itibaren tedrici şekilde artmış ve 2016 yılında yüzde 80’le zirveye ulaşmıştı. Yani genel prensip yavaş yavaş arkadan ceza yazmaya doğru gitmiştir. Oysa yüz yüze temas, birtakım ihmalleri görüp uyarmak... Çünkü trafik polisi arkadaşlarımızın, güvenliği sağlayan arkadaşlarımızın sadece ceza yazmak değil, aynı zamanda karşı karşıya geldiği kişilere kendi tecrübeleri ve bilgileri çerçevesinde birtakım tembihlerde bulunması, birtakım uyarılarda bulunması, esas itibarıyla kazaların azaltılması ve cezaların caydırıcılığıyla beraber ortaya çıkacak sonuçların olumluluğunu bir şekilde yansıtması gerekmekteydi.

HAFTA SONLARINDA YAŞANAN KAZALARDA AZALMA

Cuma, cumartesi ve pazar günlerinde meydana gelen kazalarda 2016’ya göre yüzde 2, can kayıplarında yüzde 2.5, yaralı sayısında ise yüzde 1,4 oranında azalma elde edildiğini belirten Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yine önemli bir kaza dönemimiz de biliyorsunuz ki bayram tatilleri olmaktadır. 2016’daki bayramlarda trafikte günlük ortalama 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ekiplerimizin görünürlüğünü artırmamızla birlikte 2017 bayram günlerinde araç yoğunluğu yüzde 20 artmasına rağmen kazalarda geçmiş yıllardaki aynı uzunluk olan bayram günlerine oranla yüzde 15 oranında azalış elde etmeyi başardık. Tabii ki trafik konusunda önemli bir paydaşımız da Jandarma Genel Komutanlığımızdır. Bu çerçevede müşterek denetimlere de ağırlık verdik. 2017 yılında toplam 66 bin 84 personelin katılımıyla 7 kez müşterek denetimler gerçekleştirilmiş ve 1 milyon 248 bin 722 araç denetlenmiştir."

KARA NOKTALARDAKİ KAZALARDA YÜZDE 55'LİK AZALMA

Halihazırda yollarda 431 maket trafik aracının bulunduğunu belirten Soylu, bu maketlerin kullanıldığı yerlerde yaşanan kazalarda yüzde 17’lik azalma kaydedildiğini bildirdi.

Soylu, ülke genelinde kazaların yoğun olduğu 30 nokta tespit ettiklerini, aldıkları önlemlerle bu noktalardaki kazalarda 2017'de 2016'ya göre yüzde 55'lik bir düşüş elde ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde yüzde 5,3'lük bir araç artışı yaşanmasına rağmen ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısında yüzde 1,5 oranında azalma meydana geldiğini vurgulayan Soylu, yüzde 2, 3, 5 gibi düşüşlerin kimsenin gözüne küçük gelmemesini istedi.

Soylu, jandarmada uygulanan kıyafet değişikliğinin önümüzdeki günlerde poliste de uygulanacağını söyledi.

Toplantıya, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, emniyet genel müdür yardımcıları, daire başkanları, trafik hizmetlerinden sorumlu 81 il emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürleri de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.