Şahitler yaşananları müfettişlere anlattı

gazete61.net / Özel Haber

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 11 Ağustos tarihinde Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen biri mülkiye diğeri jandarma müfettişi, gerekli evrakları ve ifadeleri aldıktan sonra Ankara'ya döndü. Mülkiye Başmüfettişi A.Y.'nin başkanlığında devam eden soruşturma kapsamında kalleş pusunun üç tanığı olduğu ortaya çıktı. 
YARALI POLİSİ ÇAĞIRMIŞLAR 
Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki hain saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Jandarma ve polisin birlikte istihbaratı çalışma yapmak üzere bölgeye ayrı ayrı gittiği belirlendi. Köprüyanı Mahallesi'ndeki camide cuma namazı kılan iki jandarma astsubay ve iki terör polisi olay yerindeki ayak izlerine bakmaya karar verdi. Polisler, Maçka'da namaz kılan Namık Öztel'i arayarak olay yerine gelmesini istediler. Bu sırada Eren Bülbün'ün amcası jandarma ve polise gördüğü ayak izlerini göstermesini istedi. 
İKİ ARAÇLA OLAY YERİNE ÇIKTILAR
İki araçla bölgeye çıkan jandarma ve polis ekipleri, Eren Bülbül'e evin önündeki yalağın başında beklemesini istediler. Ayak izlerinin bulunduğu ve kiler olarak kullanılan barakanın arkasına yönelen polis ve askerlere, baraka içerisinden ve ormandan ateş açıldı. Eren Bülbül, Ferhat Gedik ve Namık Öztel yaralandı. Bu sırada iki terör polisi ve bir istihbaratçı astsubay uzun namlulu silahlarla pusuda teröristlere karşılık verdi. Teröristler kaçarken, yarım saat sonra olay yerine jandarma birlikleri ulaştı. Bölge güvenliğe alınarak yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
MÜFETTİŞLER TEKRAR GELECEK 
Yaşanan saldırı ile ilgili olarak adlı soruşturma sürerken, idari soruşturmanın ilk ayağının tamamlandığı öğrenildi. İki müfettişin hazırlayacağı rapor sonrasında ikinci kez bölgeye gelmesi beklenen müfettişlerin sürdüreceği soruşturmaya polis başmüfettişinin de dahil edilebileceği belirtildi.
TÜRK TARIK GRUBU GİRESUN'DA
Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ikinci terör örgütü grubunun ise Ordu ve Giresun kırsalında olduğu tespit edildi. Artvin kırsalından Ordu ve Giresun kırsalına geçtiği belirlenen grubun liderliğini ise Türk-Tarık kod adlı Barış Öner'in yaptığı biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.