SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Dr. Coşkun Erüz, Trabzon’da kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkılan Pazarkapı, Moloz, Mumhane ve Tabakhane Vadisi ile köprü çevresinde TOKİ ve Belediyelerce yapılan çalışmaların uzman jeofizikçilerin yardımıyla bilimsel yöntemlerle tarama yapılması önerisinde bulundu. Erüz, bugüne kadar kentsel dönüşüm çalışmalarında uzman kişilerin incelemeler yapmasının daha doğru olacağı konusunda pek çok kez öneride bulunduklarını ifade ederek yetkilileri “Duyan var mı?” diyerek uyardı.

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Dr. Coşkun Erüz, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı’nın gündeme getirdiği Trabzon’un tarihî Tabakhane ve Zağnos vadisinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik olarak Karslı’ya destek verdi. Trabzon’da kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yıkılan Pazarkapı, Moloz, Mumhane ve Tabakhane Vadisi ile köprü çevresinde TOKİ ve Belediyelerce yapılan çalışmaların uzman jeofizikçilerin yardımıyla bilimsel yöntemlerle tarama yapılması önerisinde bulundu. Açıklamalarını sürdüren Coşkun Erüz, “Sürekli söylüyoruz, lütfen yıkılan Pazarkapı, Moloz, Mumhane ve Tabakhane vadisi ve köprü çevresinde en azından uzmanlara jeofiziksel yöntemlerle tarama yaptırın. Kazı arkeologlar yerine ekskavatörle yapılırsa ve kepçeye takılan bir eser, yapı olursa incelenmesi mantığı ile çalışmaya devam edilirse. Trabzon kentinin ne tarihi kalır, ne de tarihi eseri. Bizim yapılaması için ilgililerden talepte bulunduğumuz konuda işin hem mesleki ve hem de akademik düzeyde en yetkili kişisi kamuoyu aracılığı ile ilgilileri uyarıyor. Duyan var mı?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.