Yüreğimiz yanıyor

HAKKÂRİ’NİN Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde dün sabah 6 asker ve 2 korucuyu şehit eden PKK terör örgütü üyelerinden 19’u düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Operasyonların sürdüğü Şırnak’ta 11 terörist ve Tunceli’de ise 9 terörist öldürüldü. Akşam saatlerinde öldürülen terörist sayısının 46’ya ulaştığı belirtildi. Bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.    Evlatlarımızı Kaybettik İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 8 şehit için duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bakan Soylu, “Onlar sadece bir asker veya güvenlik korucusu değillerdi, aynı zamanda onlar birer evladımızdı. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, üzüntümüz kararlılığımıza mani değildir ve yaşadıklarımız kardeşliğimize, birbirimizle dayanışmamıza, birbirimize yaslanmamıza, birbirimizi sevmemize mani değildir.” değerlendirmesinde bulundu.   HAKKÂRİ’NİN Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde dün sabah 6 asker ve 2 korucuyu şehit eden PKK terör örgütü üyelerinden 19’u düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonların sürdüğü Şırnak’ta 11 ve Tunceli’de ise 9 terörist öldürüldü.

SİLAH VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Samsun, Hatay, Erzurum, Hakkâri, Isparta,  Kırşehir ve Zonguldak’a düşen şehit ateşi tüm yurdu sardı. Ülke insanı terörü lanetlerken, güvenlik güçleri zor hava şartlarına rağmen operasyonları aralıksız sürdürüyor. 2 korucu 6 askerin şehit olduğu hain pusunun ardından bölgede operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 19 teröristi etkisiz hale getirdi. Düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

BÖLGEDE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda yaralanan iki askerin sağlık durumunun iyi olduğu ileri sürülürken, Şırnak’ta 11 ve Tunceli’de 9 terörist öldürüldü. Bu arada 8 şehit verdiğimiz bölgede operasyonların tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi. Güvenlik güçlerinin kaçan teröristleri dağ taş aradığı belirtildi. Bu arada 19 teröristin öldürüldüğü bölgede ele geçen mühimmatların fotoğrafları ise gazetelere ulaştırıldı. Yakalanan silah ve mühimmatlar arasında kamuflajlı şemsiyeler bulundu. Teröristlerin, İHA’lara yakalanmamak için şemsiyeleri kullandığı belirlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 şehit için duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bakan Soylu, “Onlar sadece bir asker veya güvenlik korucusu değillerdi, aynı zamanda onlar birer evladımızdı. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, üzüntümüz kararlılığımıza mani değildir ve yaşadıklarımız kardeşliğimize, birbirimizle dayanışmamıza, birbirimize yaslanmamıza, birbirimizi sevmemize mani değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

YALNIZLAŞTIRMAK  İSTİYORLAR

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Mardin'den gelen öğrenciler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehitlere rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti. Bakan Soylu, “Bizi yalnızlaştırmak, birbirimize küstürmek istiyorlar. Bizimle kendilerinin değil, kardeşlerimizin çatışmasını istiyorlar. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.  GÖNÜL KARDEŞLİĞİ  KURULUYOR Görevlerinin sadece dağda teröristle mücadele etmek değil, aynı zamanda herkesin gönlünde olan kardeşliği korumak, geliştirmek ve geleceğe taşımak olduğuna işaret eden Bakan Soylu, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti de kardeşliğimiz de bu ülkenin birliği de beraberliği de dimdik ayaktadır. Bütün kardeşliğiyle, hep birlikte, herkesin en ufak bir korkusu, en ufak bir yılgınlığı da milletimizin de devletimizin de birliğimizin de söz konusu değildir." diye konuştu. Bu arada proje kapsamında bugüne kadar 7 bin 500 çocuğa ulaşıldığı açıklandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.