Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında göçük oldu.

Olay, özel bir işletmeye ait maden ocağında meydana geldi. İşçiler çalıştığı sırada göçük oldu. Göçük altında kalan 7 işçiden 2'si kurtarılırken Halit Ersay ve Kerim Ören isimli madenciler hayatını kaybetti.

3 kişi ise göçük altında mahsur kaldı. İşçiler için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak sabaha karşı madenden acı haber geldi. Göçük altında kalan madenciler Ramazan İnce, İsa Olcay ve Ömer Karakaya'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.

BAKAN GÜRLEK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi için önemli karar
Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi için önemli karar
İçeriği Görüntüle

Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise olayı araştırmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Başmüfettiş görevlendirildiğini açıkladı.