Ayıplı araca iade kararı çıktı

Trabzon Tüketici Mahkemesi, yeni aldığı aracın hatalı çıktığını ileri sürerek dava açan Selva ve Selim Akbaş çiftini haklı buldu. 2017 yılında satın aldıkları aracın iadesine karar veren mahkeme, binlerce araç sahibinin beklediği bir karara imza atarak hatalı araç satın alanlara müjdeli bir haber verdi. Mahkeme kararına göre aracı satan bayi ve üretici, davacı çifte yeni bir araç verecek. 

TRABZON’DA BİR İLK YAŞANDI

Trabzon Tüketici Mahkemesi, aldığı kararlarla tüketiciyi mutlu etmeye devam ediyor. Selva ve Selim Akbaş çifti, 2017 yılında 103 bin TL sıfır bir araç satın aldı. Aracın kaportasında göçükler olduğunu fark eden çift,  aracı satın aldığı bayiye giderek anlattı. 2017 model araçlarda bu sıkıntıların olduğunu ve davalar açıldığını öğrenen Selva ve Selim Akbaş çifti binlerce araç kullanıcısı gibi firma aleyhine ayıplı malin iadesi davası açtı.

ARACIN İADESİNE KARAR VERDİ

Trabzon Tüketici Mahkemesi’nde görülen davada, dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişiler araç sahibi Selva ve Selim Akbaş çiftini haklı buldu. Davalı taraf bilir kişi raporuna itiraz ederek yeni rapor alınmasını talep etti. Davacı avukatı Bünyamin Bayram ise davanın kabulünü istedi. Aracın iadesine karar veren Tüketici Mahkemesi Hakimi Oktay Kahyaoğlu, davacıya yeni bir araç verilmesine hükmetti.

YEREL MAHKEMENİN KARARI ONANDI

Trabzon’da yeni bir ayıplı aracın iadesine karar veren mahkeme, binlerce araç sahibinin beklediği bir karara imza atarak, hatalı araç satın alanlara müjdeli bir haber verdi. Bu arada daha önce yerel mahkeme ayıplı araç satın alan Cengiz Şahin’i haklı bulmuş aracın parasının iadesine karar vermişti. Davalı şirket karara itirazda bulundu. Samsun Bölge Adliyesi Mahkemesi 5. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.