BİLİRKİŞİ SUÇLU BULDU İKİ PİLOTA DAVA AÇILDI

Trabzon'da pistten çıkan uçağın kaptan ve yardımcı pilotu hakkında hapis istemiyle dava açıldıı.Ankara -Trabzon seferini yapan Pegasus Hava Yolları’na ait uçak pistten çıkarak denize 25 metre kala çamura saplandı.Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Hava Yolları’na ait uçağın iki pilotunun polis tarafından ifadesi alındı. Kazanın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde uçağın pilotlarının yanı sıra kabin görevlilerinin ifadesine de başvuruldu. Uçağın kaptan pilotu Ender Bayraktar’ın 41 yıllık, ikinci pilot İrfan Yavuz’un ise 20 yıllık pilot olduğu ortaya çıktı. Ender Bayraktar’ın 3 yıl, İrfan Yavuz un ise 2 yıldır Pegasus’ta görev yaptığı belirlendi.

Pilotlar Kaza Anını Anlattı

ENDER Bayraktar, "Seyir defterini aldım ve Ankara'dan sorunsuz bir şekilde kalkış yaptık. İkinci pilot inişi gerçekleştirdi. İnişi yaptık fakat uçak durmadı. Kontrolü ben aldım. Fren yaptım. Motor hızlandı. Uçak sol tarafa yöneldi. Kuleye yardım çağrısında bulundum." dedi. İrfan Yavuz, “Tekerlekler piste değdikten sonra uçak yavaşlamadı. Uçak denize yöneldi. Kontrolü kaptan pilot aldı. Uçak durdu. Uçağı en son ben terk ettim. 5 yolcu şikâyetçi oldu.

Önce Adana-Ankara Seferi

KAZA yapan uçağın önce Adana-Ankara, daha sonra ise Ankara-Trabzon seferini yaptığı ortaya çıktı. Uzmanlar, kaza yapan uçağın bir daha uçamayacağı görüşünde birleşti. Uçağın Ak Sigorta şirketi tarafından sigorta ettirildiği belirlenirken, uçağın sigorta bedelinin ise 98 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. Şirketin de sigorta bedelinin yüksel olduğu için sigortayı yurt dışına yaptırdığı tespit edildi. Kaza kırım ekibinin incelemelerini sürdüğü ifade edildi.

Trabzon'da pistten çıkan uçağın kaptan ve yardımcı pilotu yaşananları anlattı. Denize 25 metre kala çamura saplanan uçağın soruşturmasıyla ilgili bir savcı görevlendirildi.

İNİŞİ İKİNCİ PİLOT GERÇEKLEŞTİRDİ

Ankara -Trabzon seferini yapan Pegasus Hava Yolları’na ait uçak pistten çıkarak denize 25 metre kala çamura saplandı. Kazanın ardından başlayan soruşturma çerçevesinde uçağın pilotlarının yanı sıra kabin görevlilerinin ifadesine başvuruldu. 41 yıllık pilot olduğunu belirten uçağın kaptan pilotu Ender Bayraktar, "Seyir defterini aldım ve Ankara'dan sorunsuz bir şekilde kalkış yaptık. Yolculuk sonunda iniş için tüm hazırlıkları yaptım. Pist açıktı. İnişe geçtik. İkinci pilot inişi gerçekleştirdi. İnişi yaptık fakat uçak durmadı. Kontrolü ben aldım. Fren yaptım. Motor hızlandı. Uçak sol tarafa yöneldi. Kontrol benden çıktı. Fren yaptım. Uçak durmadı. Pisten çıktıktan sonra motor koptu. Toprak zeminde bir süre sürüklendik. Kuleye yardım çağrısında bulundum." dedi. Pegasus Hava Yolları'nda 3 yıldır görev yaptığını belirten Ender Bayraktar, iniş ve kalkışlardan ikinci pilotun sorumlu olduğunu söyledi.

YOLCULARI TAHLİYE ETTİK

Uçağı Trabzon'a indiren ikinci pilot İrfan Yavuz inişi normal ve sorunsuz yaptıklarını söyledi. Pilot Yavuz, "Hava yağmurlu pist ıslaktı. Tekerlekler piste değdikten sonra uçak yavaşlamadı. Uçak denize yöneldi. Kontrol benden çıktı ve kaptan pilota geçti. Ardından sağ motor koptu. Kule ile irtibata geçerek yardım istedik. Kabin ekibi ile birlikte yolcuları uçaktan tahliye ettik" diye konuştu. Trabzon'da yaşanan kazayla ilgili bir savcı görevlendirilirken, havalimanına inişlerin uçağın pistten çıktığı bölgede gerçekleştirildiği belirtildi. Bu arada kule ile kaptan pilot arasında geçen telsiz görüşmesinin de deşifre edildiği öğrenildi.

10 YOLCU ŞİKÂYETÇİ OLDU

Trabzon'da kaza yapan uçaktaki yolcular polis merkezine başvurarak, şikâyetçi oldu. Pegasus HavaYolları'na ait uçağın kaza yapmasının ardından iki yolcunun tedavisi sona ererken 10 yolcunun havalimanı polis merkezine başvurarak şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Şikâyetçi olan yolcuların maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu arada kaza yapan uçağın aynı gün Adana’dan Ankara’ya geldiği daha sonra Ankara Trabzon seferini yaptığı ortaya çıktı.Bilirkişi tarafından suçlu bulunan iki pilo biçin 3 yıla kadar hapi istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105