Özel Harekat Gösteri Yaptı... Rehine Kurtarma Operasyonu...

Özel Harekat Gösteri Yaptı... Rehine Kurtardı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü “Şehit Meriç Alemdar” Atış Poligonu ve Eğitim Alanı açılış töreni gerçekleştirdi. 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi Gölbaşı’nda şehit düşen Meriç Alemdar’ın isminin yaşatılacağı Atış Poligonu ve Eğitim Alanında özel harekat polisleri gövde gösterisi yaptı. 

“HEM ONUR HEM DE GURUR VERİYOR”
Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, “Cuma gününde bizim için çok değerli ve emniyet teşkilatında iz bırakan aynı zamanda Araklılı olan bir kardeşimizin isminin verildiği ve sonsuza kadar da yaşatacağımız, kendisinin burada var olacağı, yaşatılacağı bir atış poligonu ve eğitim alanının açılışına yaptık. Bu atış poligonu yerli ve milli silahlarımızın yapımı yanında aynı zamanda eğitim alanlarının yapılması da büyük önem arz ediyor. Bu noktadan yola çıkarak bizim Malazgirt'ten, Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'ndan, Kıbrıs'tan, Kore'den, hendek barikattan ve en son 15 Temmuz'da bir sürü kahraman vatan evlatlarımızı bu topraklara, vatan, millet ve dinimiz için şehit verdik. Meriç kardeşimiz de bu yiğit vatan evlatlarından bir tanesi iken, darbe girişimi gecesi Gölbaşı’nda vatan sevdalılarıyla şehadet şerbetini içmiş ve ölümsüzler kervanına adını yazdırmıştır.Bu bize hem onur hem de gurur veriyor. Çünkü bundan sonraki nesiller kahramanlarımızın isimlerini bu mekânlarda görüp yaşayacaklar. Kendileri ebediyete irtihal etti. Ama biz biliyoruz ki şehitler ölümsüzdür. Onlar da ölümsüzler kervanına yazıldılar. İnşallah hepimize şefaatçi olurlar.

KAHRAMANLARIMIZIN İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ 
Biz bu alanın yapımında emeği geçen tüm arkadaşlara, özellikle Araklı Belediyemize, Araklı Kaymakamlığımıza, Büyükşehir Belediyemize, kurum daire müdürlerimize, genel sekreterimize, başından sonuna kadar o ilgilenen polis memuru Numan kardeşimize gerçekten teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Şunu söylemek gerekirse bu gibi mekânlar
Türk'ün tarihe vurduğu birer mührü aslında. Ve bizim gururumuz. Bundan sonra da burada her eğitim alan personelimiz bizden sonraki nesillerde bu mekânlar sayesinde tarihimizi ve tarihi kahramanlarımızı hatırlayacaklar, yaşayacaklar.” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİDİN EŞİ VE ÇOCUĞU KATILDI

Trabzon'un Araklı ilçesinde yer alan poligonun açılışından önce özel harekat polisleri gösteri düzenledi.Polisin düzenlediği gösteride rehine kurtarma opersyonu, araçtan rehine kurtarma, baskın, yakalama  ve keskin nişancı atışı yer aldı. Daha sonra şehit fotoğrafı kuleye polisler tarafından asıldı. Törenin ardından özel harekat polislerinin kullandığı silahlar tanıtıldı. Ankara'da 15 Temmuz günü şehit düşen Meriç Alemdar'ın eşi Fadime ve oğlu Tuna Alemdar da törene katıldı.Törene katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105