TAKSİCİNİN KATİLİ CİNAYETİ ANLATTI 

Trabzon'da taksici Hüseyin Aslan'ı (50) öldüren gemici Mustafa K. (42) cinayeti neden işlediği anlattı. İki ayrı suçtan yargılanmasına karar verilen Mustafa K. tutuklandıktan 5 ay sonra ikinci kez savcıya ifade verdi. Cinayeti eşinin bulundurma ruhsatlı silahı ile işlediği belirlenen Mustafa K. cinayetin ardından eşi G.K.'yı arayarak, "Adam vurdum" dediği ortaya çıktı. 

ÖNCE ARACI BULUNDU

Trabzon'un Sürmene ilçesi Oylum Mahallesi’nde 61 SY 053 plakalı taksi yolda camları kırılmış, koltukları kanlı, terk edilmiş halde bulundu. İhbarın ardından olay yerine ulaşan jandarma ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda taksicinin Sürmene 1 Nolu Meydan Taksi Durağı'nda görev yapan Hüseyin Aslan'a ait olduğunu belirlendi.Yapılan araştırmada taksinin sürücüsü Aslan'ın cesedi, taksinin olduğu yerin 11 kilometre aşağısındaki yayla yolunda dere kenarında bulundu. Aslan’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan jandarma kısa süre olayın failini tespit etti. Cinayetin ardındna kaçan Mustafa K. 5 gün sonra jandarmaya teslim oldu.

İLK SORGUDA NE DEDİ?

Karakoldaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa K. savcı tarafından sorgulandı. Mustafa K.,"Hüseyin Arslan’ı taksici olduğu için tanırım. Sık sık taksisini kullanırım. Olay günü çarşıya çıkmak için aradım. Kendisi Of’ta olduğu için başka bir taksiciyi aradım. Markete gitim. Alkol aldım. Tekrar başka bir taksiyle eve geri döndüm. Evde alkol bitince yeniden Hüseyin Arslan’ı aradım. Gece gelip beni evden aldı. Marketten alkol aldıktan sonra Fındıcak köyüne gitmek üzere yol çıktık. Muhtarın evine vardık. Muhtarın evde olmadığını ve yarım saat sonra eve geleceğini söyledi. Beklemeye başladık. Taksici bu sırada parasını istedi. 'Muhtar gelsin paranı vericem' dedim. Parasını alamayınca bana küfretti. Ani kızgınlıkla silahımı çektim. Hüseyin Arslan’a doğru ateş ettim. Öldürmek kastım yoktu. Daha sonra taksi ile birlikte yaylaya doğru yola çıktım. Ancak teker patladı. Araçtan indim, eşimi aradım. Daha sonra yaya olarak kaçtım. Ben kimsenin cüzdanını almadım" dedi.

İKİNCİ SORGUDA NE DEDİ?

Olay günü eşini almak üzere taksici Hüseyin ile birlikte Fındıcak köyüne gitmeye karar verdik. Köye yaklaştıklarında eşini aradığında fakat gelemeyeceğini söyledi. Taksici Hüseyin ile E.K.'nın evine gittik. Bu sırada eşim telefonla görüntülü aradı. 'Az önce konuştuk. Beni niye aradın' diye sordum. Daha sonra E.K.'nın evinin önüne geldik. Burada beklerken taksici beklemek istemediğini söyledi. Ben de eşimi arayacağımı söyledim. Taksici ‘Eşin benim arabama binmeyeceğini söyledi anlamadın mı?’ dedi. Nedenini sordum. Sonra eşime ve muhtara küfretti. Niye küfrettiğini sordum. Bu sırada taksici torpidoya yöneldi. Ben de silahımı çıkarıp ateş ettim. Hüseyin’i araçtan indirip dere yatağına attım. Taksiye binip kaçtım. Aramızda bir husumet oktu. Olay bir anlık öfke ve sinirle yaşandı. Cezaevinde eşim ziyaretime geldi. Eşim bana ‘Senin olmadığın zaman taksici Hüseyin benden telefon numarası istedi. Bu yüzden aracına binmek istemedim ‘dedi. Bunu cezaevinde öğrendim. Taksici Hüseyin torpidoya yöneldikten sonra kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi.

İKİ SUÇTAN HAPİS İSTENDİ

Taksici Hüseyin Aslan'a 3 el ateş ettiği belirlenen Mustafa K., hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı, adam öldürmek ve yağma suçlarında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Mustafa K. hakkında kasten öldürmekten müebbet ve geceleyin hırsızlık suçundan ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.