ÜÇ KOLİYE 15’ER YIL HAPİS İSTENDİ

Trabzon’da bozuk 5 koli yumurtayı markete iade edip, 8 koli yumurta alan üç kişi hakkında nitelikli yağma suçundan her biri için 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi. 
MARKET YÖNECİSİ ÜÇ KİŞİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Trabzon’da satın alındığı 5 koli yumurtanın bozuk olduğunu fark eden Temel Y.S., Taner S., ve Murat E. adlı baba oğul ve çalışanları yumurtaları iade etmek üzere aldıkları markete getirdi. Yumurtalar için Bayburt’tan geri döndüklerini belirten baba oğul ve çalışanı zarar ettikleri gerekçesiyle, 5 koliye iade etmek istedi. Market yöneticisi Yalçın Ç., getirdikleri yumurta kadar kendilerine yumurta verebileceğini söyledi. Bunun üzerine üç kişi marketten 8 koli yumurta alarak ayrıldı. 
SAVCI, HER BİRİ İÇİN 15 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ
Market müdürü Yalçın Ç.,Temel Y.S. adlı kişinin kendisini ittiğini belirterek, “Getirdikleri kadar yumurta alabileceklerini söyledim. Fakat fazla yumurta almak istediler. Enrgel olmadım. Temel Y.S.’den şikayetçiyim” dedi. Şikayeti üzerine haklarında soruşturma başlatılan Temel Y.S., Taner S., ve Murat E.’nin nitelikli yağma suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi istemiyle iddianame düzenlendi.
MAHKEME ZORLA GETİRLMESİNE KARAR VERDİ
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Temel Y.S., Taner S., ve Murat E. adlı üç kişi savunma yaptı. Firma çalışına olduğunu belirten Murat E., Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’na malzeme veririz. Yumurta istediler. 16 koli yumurta verdik.  Dönüşte yoluna geçince okuldan bizi aradılar. Yumurtaların bozuk olduğunu söylediler. 9-10 koli yumurta çürüktü.  Tutanak tutuldu, yumurtaları geri aldık. Trabzon’a dönüp marketin sorumlusu dışarı çağırdım. Yarı yarıya zararı gidermek için anlaştık. Sonra o bu fikirden vazgeçti. Sözlü tartışma çıktı. Bizde yumurtaları alıp, çıktık. Yağma yapmadık” dedi. Taner Sağlam ise polis okulunda yumurtların büyük bir kısmının imha edildiğini belirterek, “ Önce 8 koli vermeyi kabul etti. Sonra ‘Yumurtaları siz ve polisler değiştirmiş olabilirsiniz’ dedi. Vermek istemedi. Dışarda konuştuğumuz gibi 8 koliyi aldık çıktık” dedi. Temel Y.S. ise işyeri yöneticisi tarım müdürlüğünü şikayet edeceğini söylediğini belirtti. Mahkeme şikayetçi Yalçın Ç.’nin zorla getirilmesini karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105