İBB Yolsuzluk Davası'nda ilk gün sona erdi!

İBB’ye yönelik yolsuzluk davasında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu yüzlerce sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Silivri’ görüldü. Duruşmada İmamoğlu ile mahkeme heyeti arasında yaşanan tartışma sonrası salonun boşaltılmasına karar verildi. Heyet daha sonra salonu terk etti. Davaya yarın devam edilecek.

İBB yolsuzluk davasında 23 Mart’ta tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu, 105’i tutuklu 407 sanığın yargılaması bugün başladı. Duruşma, nisan sonuna kadar haftanın 4 günü devam edecek. Duruşmada İmamoğlu ile mahkeme heyeti arasında gerginlik çıktı. Gerginlik sonrası mahkeme heyeti salonun boşaltılmasını isteyerek duruşmadan ayrıldı.

İBB yolsuzluk davasında 23 Mart'ta tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 107'si tutuklu toplam 402 sanık, bugün ilk kez hakim karşısında.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri'deki Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesindeki 1 No'lu salonda başlayan duruşmada önce iddianamenin özeti okunacak, daha sonra sanıkların savunmalarına geçilecek. Duruşmalar nisan ayı sonuna kadar haftanın 4 günü devam edecek.

İşte salonda yaşananlar:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul il Başkanı Özgür Çelik, Dilek Kaya İmamoğlu, Selim İmamoğlu saat 09.52'de duruşma salonuna giriş yaptı.

SELAMLAMA KONUŞMASI TALEBİ

Duruşmada, Ekrem İmamoğlu'nun da arasında bulunduğu tutuklu sanıklar jandarma eşliğinde salona getirildi. Tutuksuz sanıklar da duruşma salonunda hazır bulundu. Avukatın "Ekrem bey'in selamlama konuşması yapması konusunda talebimiz var" sözlerine, Mahkeme Başkanı "Böyle bir usûl yok. Hukuki olarak da yok" diyerek karşılık verdi.

MAHKEME BAŞKANIYLA TARTIŞMA YAŞANDI

Devamında ise duruşmada söz almak isteyen İmamoğlu ile mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından mahkeme başkanı izleyicilerin salonu boşaltmasına karar verdi.

BAŞKAN KARARINDAN VAZGEÇTİ

Verilen aranın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik mahkeme başkanı ile görüşmek istedi. Mahkeme başkanının talebi kabul etmesi üzerine, Çelik ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından mahkeme başkanı duruşmanın izleyicilerle birlikte devam etmesine karar verdi.

Bu kararın üzerine duruşma salonunda olan izleyiciler salondan dışarı çıkarılmadı. Duruşma verilen aranın ardından yeniden başladı. Çelik, salondaki izleyicileri duruşma başladıktan sonra ses ve görüntü alımı ile gürültü konusunda uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.