TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu...

TBMM'de 3'üncü turda salt çoğunluğu elde eden Binali Yıldırım TBMM'nin 28. Başkanı oldu. 'Son Başbakan' olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geç Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı oldu.

MHP DIŞINDAKİ HERKES KENDİ ADAYIYLA YARIŞTI

MHP dışındaki tüm partiler ilk turlarda kendi adaylarıyla yarışıyor. TBMM Başkanlığı için AK Parti'den Binali Yıldırım, CHP'den İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP'den Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İYİ Parti'den İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu aday gösterildi. Başkanlık için ayrıca Saadet Partisi kökenli Cihangir İslam da yarıştı. TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.