YORULMAYA TALİBİZ...

Yomra için yorulmaya talibiz!

Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Volkan Yıldırım, heyecanla ve inanarak yola çıktığını söyledi

Trabzon’un son yıllarda gelişme anlamında en fazla mesafe kat eden ilçelerinden olan Yomra’ya AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Doç. Dr. Volkan Yıldırım, ilçeyi bir adım daha ileriye taşıyabilmek adına yola çıktığını dile getirdi. Aday gösterilmemesi durumunda B planını da “Partimin seçtiği ismin seçilmesi için çalışmak.” olarak açıklayan Yıldırım, bu söylemi ile de örnek bir duruş ortaya koyuyor. Yomra’dan belediye başkan adayı gösterilmesi hâlinde hedefini ise oldukça yüksek tutan Yıldırım, “Ben mükemmel olanın peşindeyim. Temel hedefim, herkesin içinde yaşamak istediği sosyal, estetik ve çevresel bir yerleşim oluşturmaktır.” sözleriyle de bunu ispat ediyor. Yarının Yomra’sını inşa ederken de gençleri en büyük güç olarak gördüğünü dile getiren Yıldırım, “Yomra her anlamda yarına hazır olmalıdır, bunun için de en büyük gücümüz gençler olacaktır.” diye ifade ediyor. Ve belediye başkanlığı için yaşadığı heyecanı, inancı ile birleştirerek yola çıktığına vurgu yapmadan geçmeyen Volkan Yıldırım, “Heyecan ve inançla yola çıktım. İnandığım şeyin peşinden inançla yoluma devam etmek için de bugün bu göreve talibim. Yorularak bu işi yapmaya talibim. Çünkü yorularak inandığım şeyin peşinden gittiğimde sonunda mutluluk olduğunu çok iyi biliyorum.” sözleriyle kendisine olan güvenini anlatıyor.

Sayın Yıldırım, neden aday oldunuz?

Yomra Belediyesinde daha önce görev yapmış, iyilikle yâd ettiğim tüm belediye başkanlarının yapmış oldukları hizmetler zaten bilinmektedir. Bu hizmetler için hepsine minnettarız. Ben bu hizmetleri bir adım daha öteye getirebilmek için yola çıktım. Yani amacım bu hizmetleri tahrip etmek değil, tahkim etmek, daha da geliştirmektir. Bilindiği gibi iyi ile mükemmel düşmandır. Ben mükemmel olanın peşindeyim. Temel hedefim, herkesin içinde yaşamak istediği sosyal, estetik ve çevresel bir yerleşim oluşturmaktır. Basın toplantımda da söyledim: Birleşmiş Milletler ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından her yıl Türkiye’de en yaşanabilir 30 ilçe seçilir. Şu an itibarıyla bu listede Karadeniz Bölgesi’nden tek ilçemiz var. Eğer görev verilirse, görev süremizin sonunda Yomra’mızı bu listeye sokabilmeyi hedefliyoruz.

Yomra çok büyüdü. Yönetim anlamında tedirginlik yaşıyor musunuz?

Asla tedirgin değilim. Bu benim işim zaten. Çok heyecanlıyım. Her geçen gün çok daha fazla güven geliyor kendime. Güzel Yomra’mız, bugün 207 kilometrekarelik bir yayılımda, 25 mahalleden oluşan, yaklaşık 39 bin nüfuslu kocaman bir kent oldu. 16 bin 61 bina, 43 bin 487 bağımsız bölüm, 1119,08 km’lik yol ağı uzunluğu, 298 sokak, 430 cadde ile artık şehrin en önemli dinamiklerinden biri hâline geldi. Ayrıca merkeze yakınlığı, havalimanı ulaşımının yakın olması, deniz limanı, eğitim araştırma hastanesi, üniversitelere kısa ulaşım mesafesinin bulunması gibi nedenlerle artık Trabzon’umuzun en önemli çekim merkezi niteliğindedir. 0-19 yaş aralığındaki nüfusumuz 11 bin, 20-35 yaş nüfusumuz ise yaklaşık 10 bindir. Bu gerekçelerle Yomra, genç ve dinamik bir gelecek, muhteşem bir potansiyeli olan bir ilçe konumundadır. İşte bütün bunları harmanlayıp, altyapısı ve üstyapısı ile geleceğe emin adımlarla yürüyen hazır bir Yomra inşa edeceğiz. Bu envanterlerin yönetimi bizim zaten uzmanlık alanımız. Dolayısıyla tedirginlik yok, heyecan ve istek var.

Belediye Başkanlığı nasıl bir görevdir?

Kuşkusuz belediye başkanlığı, kutsal, parıldayan bir makam ancak aynı zamanda ateşten gömlektir. Biz bunun farkındayız. Belediye başkanı, makamdan güç alan değil, bulunduğu makama güç veren bir konumda olmalıdır. Türkiye’nin dört bir yanında, yaptığımız bütün sunumlarda bunu söylüyoruz. Bu görev önemli bir görevdir. Belediyecilik ciddi bir iştir diye. Kariyerimizdeki bütün çalışmalar da zaten bu ciddi iş üzerine olmuştur.

Nasıl bir yönetim şekli öngörüyorsunuz?

Hesap verebilir, saydam, katılımcı, hiçbir görüşü dışlamayan, her fikre açık olan, kenti tüm yaşayanları ile birlikte yönetmeye matuf bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Ben değil, biz olmak istiyoruz. Her yaştan görüş, fikir ve eleştiriyi alacağız. Hem de bunu internet platformları üzerinden isteyeceğiz. Şeffaf, adil ve dürüst yönetim tarzımızı, katılımcı proje demokrasisiyle süsleyeceğiz ve ardından teknoloji ile ilişkilendireceğiz. Bütün bunları yaparken de Ar-Ge belediyeciliği kavramını geliştireceğiz. Bu noktada bile Yomra’mız Türkiye’de tek olacak. İnanın bunu söylerken bile çok heyecanlanıyorum.

Yomra, merkezi idare yatırımlarından yeteri kadar faydalanabildi mi?

Elbette evet, Merkezi İdare gerekli desteği fazlasıyla veriyor. Şöyle ki bölgemizin en büyük araştırma hastanelerinden biri, devam etmekte olan Kaşüstü altgeçidi, jimnastik salonu, Yomra Deresi’nde devam eden kentsel dönüşüm uygulaması, okul ve yurt yatırımları, çağrı merkezi, adliye bunların en önemlileri olarak sıralanabilir.

Aynı soruyu özel sektör yatırımlarından Yomra ne ölçüde pay aldı şeklinde sormak isterim…

Bilindiği gibi özel sektör yatırımları ülke kalkınması için en önemli etkenlerden biridir. İlçemize bakıldığında özel sektör yatırımlarının konut ve turizm ağırlıklı olduğu görülmektedir. Yöremizi daha cazip hâle getirmek ve bu yatırım çeşitliliğini daha da artırmak gerekmektedir. Bunun anahtarı ise daha iyi altyapı hizmetleri sunmak ve daha uygun arsalar üretmektir. Özel sektörün ilçemizdeki gelişme alanlarına bakıldığında, başta eğitim sektörü olmak üzere turizm ve sağlık sektörünün önemli rol aldığı görülmekte. Bu sektörleri geliştirirken yatırım portföyünü de artırmalıyız. Bu durum Yomra’daki istihdama önemli katkı sağlayacaktır.

Eğer partiniz sizi aday göstermezse B planınız nedir?

Tabii ki bu takdir Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve de partimizin takdiridir. Göreve talip olunur, ısrarcı olunmaz. Eğer takdir edilirse görev alınır. Bilgililerin görevlere ilgisiz olduğu hep söylenir, bilirsiniz. Ben bu algıyı kırmak adına yıllar boyu edindiğim deneyimi ve bilgimi projelerimle birlikte hayata geçirmek için yola çıktım. Tabii ki aday gösterilmezsem, partimin adayını başkan yapabilmek adına çalışmaya devam edeceğim. Tüm projelerimi partime sunacağım. Biz projelerimizi sadece kaleme almadık. Uzman bir ekiple Yomra’yı gezdik. Maliyetinden tamamlanma süresine ve etki derecesine kadar projelerin hepsinin analizlerini ve sosyal etki değerlendirmelerini yaptık. Şundan da eminim, eğer aday olursam, projelerimi açıklayınca birçok belediye için önemli faydalar sağlayacaktır. Ama şimdilik aday olana kadar proje açıklayamıyoruz. Eğer partimiz başka bir arkadaşımızı aday gösterirse, kuşkusuz biz sonuna kadar birlikte çalışacağız. Akabinde, yani seçim sonrası ise üniversiteme geri dönmeyi planlıyorum.

Peki, Yomra’nın istihdamını Belediye olarak nasıl geliştirebilirsiniz?

Sorunuza başka bir soru ile destek olmak isterim. Biz elimizdeki insan kaynağı profilini biliyor muyuz? Kaç tesisat ustası, terzi, fırıncı, elektrikçi, bahçıvan, aşçı, vb. insan kaynağımız var? Öncelikli olarak bu insan kaynağını Yomra ölçeğinde işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmek elzemdir. Bunun için önce insan kaynağımızı tespit etmek, daha sonra bu iş gücü kaynağını ihtiyaçlar doğrultusunda daha zenginleştirmek yani artırmak gerekmektedir.  Yani işverenin taleplerine göre işsiz gençlerimizi eğiteceğiz ve yetiştireceğiz. Daha sonra işsiz gençlerimizi iş, sırasıyla aş ve de nihayetinde eş sahibi bireyler hâline getireceğiz. İşveren ayağında, yöremizin iş adamları, bürokratları ve yatırımcıları ile ilgili kayıt sistemleri oluşturacağız.  Bu sayede geleceğimizi AK kılacağız.

Bir açıklamanızda, “Önceliğimiz gençler.” dediniz. Neden gençler? Bir akademisyen olarak, parlak fikri olan gençler sizce nasıl bir yol izlemelidir?

Ben belediyecilik vizyonu ve misyonu tanımı yaparken kurguyu gençler üzerinden hazırlarım. Biz yarının Yomra’sını hazırlamalıyız. Yomra bütün taleplere eğitimi ile altyapısı ile sosyal ve kültürel yaşamı ile cevap verebilir bir duruma gelmelidir. Sürekli hazır olmalıdır. Bu bağlamda gençler daha fazla çalışacak ve daha fazla yorulacak. Onların bu topraklara borcu var. Biz tecrübelerimizle yanlarında yer alacağız ve onlara yol göstereceğiz. Onlar çok çalışacak, çok üretecek. Dolayısıyla “Gençlerimizin gerçekleştirmek üzere hayalleri olmalı. Dürüstçe ve azimle çalışmalılar. İleriye doğru adım atma cesaretini göstermeliler. Asla tutkularından vazgeçmemeliler.” diyebilirim.

Bu süreçte çok aktif çalışıyorsunuz. Sürekli sahadasınız. Köyleri bile gezdiniz. Bölgede en aktif çalışan aday adayı olarak nitelendiriliyorsunuz. Bu kadar yoğun uğraş ile nasıl baş ediyorsunuz?

Yüksek enerji ile tüm gücümü kullanıyorum. Pozitif disiplinle birden fazla iş yapılabilir. Aksilikler de oluyor lakin bunları aşmak başarının tadını sağlıyor. Ben heyecanlıyım. Zaten en başından beri “Yomra için yorulmak güzeldir.” diyoruz. Sadece şunu söyleyeyim: Bu sadece bir başlangıç. İstediğin değil, inandığın her şey gerçek olur. İnandığının peşinden gitmek mutluluktur. Dolayısıyla biz mutluyuz.

Bir akademisyen ve yönetime talip biri olarak sizce nasıl çocuklar yetiştirmeliyiz?

Onları pozitif disiplinle ve global çocuklar olarak büyütmeliyiz. Elbette kurallar var. Günlük hayatı paylaşmaları önemli. Otobüse binmek, sokakta yürümek, pazara gitmek, müze gezmek, klasik şarkıları dinlemek, kitap okumak gibi. Günceli bilen ama geçmişe ve geleceğe dair doğru sorular soran çocuklar olmaları gerekiyor. Hayatta doğru soruları sormak, onları doğru bilgiye ulaştırır. Meraklı, şefkatli, dürüst, yardımsever ve paylaşımcı olmaları, onları mutlu bir insana dönüştürür diye düşünüyorum.

Bu süreçte zorluklarla karşılaştınız mı?

Herkes yaşamıştır. Bu normal. Biz de yaşadık. Ama insan ne istediğini biliyorsa, bunların üstesinden de geliyor. Yani bu zorluklar bizim için hiç sorun olmadı.

Nasıl bir insansınız? Sosyal hayatınızda neler var?

Tez canlı ve mükemmeliyetçiyim. Bu nedenle sıkıntılı anlarda sakin kalamıyorum. Sorunu çözmeden uyuyamam. Sosyal hayatımda da kitap var, tenis var, bağlamam var. Gezmeyi, görmeyi ve yeni şeyler keşfetmeyi çok seviyorum. Kitaplar, arkadaşım gibidir. Kitap sayesinde hayata farklı bakar, insanlara farklı yaklaşırsınız. Empati duygunuz gelişir, daha anlayışlı, cesur olursunuz. Bu da insanı daha fazla "mutlu" eder. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimiz önemlidir diyorum.

Sayın Yıldırım teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105