35 milyonluk kongre

Akçaabatta dolmuş dönüşümü için ilk maliyet ve dönüşüm tablosu ortaya çıktı.

Akçaabat-Mersin mijnübüs Kooperatifi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşma çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan dolmuş dönüşümünün ekonomik kongresi yarın yapılacak. Aynı zamanda yeni yönetiminde seçileceği kongrede D Plakalı minübüsleri lav eden esnaf bu kez 85-100 bin lira arasında bir borç rakamına imza atacak. Yarın yapılacak kongrede mevcut başkan Abdullah Sevim’e karşı adaylığını ilan eden Muhittin Seyis günebakış’ı ziyaret ederek önemli açıklamalar yaptı.

GELİN 13. VE 14 MADDELERİ GEÇİRMEYİN

Kongre gündemini günebakış’a değerlendiren Muhittin Seyis  “Kooperatif dönüşüme imza atanlardan şahsi kefalet alıyor. 1-) 40 adet otobüs ile 25 adet minibüs alınacak. 2-) Elektronik ücret toplama sistemi ve adı konmamış giderler için para toplanacak. Bu rakam 35 milyon lira. Yani adam başı 85 ila 100 bin lira arasında bir para toplanacak. Hangi bankayla anlaşıldığı belli değil. Yüzde kaç faizle anlaşıldığı belli değil. Daha önemlisi araçların akar yakıtından lastik akü ve diğer giderlerinin tamamı ortakların parasından kesilecek. Yetmedi şoför parası, muavin parası ve diğer giderler düştükten sonra bankanın parası ödenecek. İddia ediyor ve diyorum ki ‘Bankadan kredi için yetki veren esnaf arkadaşlarımız şahsi kefalet veriyor. Yarın araçlardan gelecek para yetmeyebilir. Bankanın parasını ödemek için tekrar her ay cepten para ödemeke zorunda kalabilirler. Hem altın değerindeki D plakaları gitti hem şimdilik faizi belli olmayan100’ er bin lira borçlanıyorlar. Arkası da belli değil. Ben diyorum ki burası son viraj. Bundan sonrası uçurum. Gelin yarın ki kongrede miktarı bankası faiz oranı gideri belli olmayan 13 ve 14. maddeleri onaylamayın. Gelin yarın yönetimi değiştirin Akçaabat esnafını ve Akçaabatı perişan edecek olan  sözleşmeyi iptal edelim.

MUHİTTİN SEYİS CEVAPLADI

- Muhittin Bey, Pazar günü yapılacak olan Akçaabat-Mersin minibüslerinin kongresi var. Kongrede de adaysınız. Neden adaysınız? Muhittin Seyis: M plakalarını korumak için. Altın değerindeki plakalarımızı korumak için… Günebakış:  Altın değerindeki M plakalarınızı korumak için. Zaten imzalar verildi daha neyi koruyacaksınız? Muhittin Seyis: İmzalar baskı, tehdit altında verilmiş.

- İnsanlar tehditle imza mı verdiler? Bu devirde böyle bir şey olabilir mi?

Muhittin Seyis: Evet. Korktular bizi Büyükşehir Belediyesi çalıştırmayacak diye. 

- Kongrede bunu söyleyecek misiniz? Muhittin Seyis: Tabi ki Büyükşehirin bize baskı yaptığını… Büyükşehir UKOME kararına 4. maddeyi koymamış olsaydı birçok esnafımız imza atmayacaktı. Şuan ki seçim çalışmalarımızda da birçoğu baskı altında imza verdi.

-Kongrede ne yapacaksınız? Gündemde ne var?

Muhittin Seyis:35 trilyona otobüslerin alınması için yetki istenecek.

- 35 trilyon para mı topluyorlar?

Muhittin Seyis:Evet. Araçların giderini, gelirini, lastiğine kadar hepsini kooperatif alacak. Otobüste çalışacak olan şoförün de muavinin de yıkamacısının da parasını kooperatif verecek. Geri kalırsa esnafa ödenecek. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete.

- Üyeler ne kadar borçlanacak?

Muhittin Seyis: 85-100 bin lira civarında.

-“Kooperatif bizim adımıza borçlanabilir” diye imza verecekler. Peki, kredinin oranı belli mi?

Muhittin Seyis:Sadece 35 trilyon belli. Ne oran belli, ne süresi. Trabzon Şoförler Odası pahalı diye kullanamıyor. Bizimkiler apar topar çullanıyor.

- Peki o para ödenemezse ne olacak?

Muhittin Seyis:Parayı ödeyemezse, devlet ya da kooperatif aracı alacak hacize verecek.

- Ne olursa bu süreç durdurulur. Muhittin Seyis: 13.ve 14. maddeler geçmezse bu süreç durur.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.