AİLELERE KORONA UYARISI

Ailelere Korona uyarısı Okulların 31 Ağustos’ta açılacağının ilan edilmesinin ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr.  Tevfik Özlü, ailelere kritik uyarılarda bulundu. Çocukların aileleri tarafından maske, mesafe ve hijyene alıştırılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, ihmalin tehlikelere yol açacağına da dikkat çekti. Prof. Dr. Özlü, “Okullar açılmadan evde çocuklarımıza Kovid-19’la yaşamayı öğretmemiz gerekiyor. Temas yok, mesafeni koru, maskeni tak ve hijyene dikkat et. Bu kurallar öğretilmeli.” dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 31 Ağustos’ta okullara eğitim-öğretim faaliyetlerinin başlayacağını açıklamasının ardından, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de ailelere Koronavirüs’ten korunmak için önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, “Okullar açılmadan evde çocuklarımıza Kovid-19’la yaşamayı öğretmemiz gerekiyor. Okular açıldıktan sonra bu alışkanlıkları alsınlar diye beklememek lazım. Çocuklarımızı güvende tutabilmek için bugünden itibaren eğitime başlamış olmamız gerekiyor. Sadece okulda değil, çarşıda pazarda, piknikte veya arkadaşlarıyla beraberlerken de kurallara uymaları lazım. Temas yok, mesafeni koru, maskeni tak ve hijyene dikkat et. Bunlara hepimizin uyması gerekiyor. Çocuklarımızın da uyması gerekiyor. Bunu bir huy, bir adet, bir alışkanlık haline getirmemiz lazım çocuklarımızda.” şeklinde konuştu.

Ailelerin çocuklara örnek olması gerektiğine de işaret eden Prof. Dr. Özlü, “Bunları okullar açılmadan öğretebilirsek okullar açıldı mı çok sorun yaşamayız ama okul açıldıktan sonra oğlum şöyle yap böyle yap dediğimiz zaman onun uygulamaya dökülmesi daha zor. Biz de anne baba olarak bu kuralları uygulayarak örnek olmalıyız. Çocuklarımız bizden destek görerek bunları uygulamalı. Davranış değişikliği oluşturmalıyız. Kovid-19’la uzun süre birlikte yaşayacağız gibi görünüyor. Kovid olmasa bile başka enfeksiyon hastalıkları olageldi. Bundan sonra da olagelecek. Daha sağlıklı yaşam sürmeyi alışkanlık haline getirmemiz şart.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
AileMilliKorona
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105