Başkan salonu terk etti

TİSKİ Genel Kurulu’nda iktidarla muhalefet arasında gergin anlar yaşandı

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) genel kurulunun 2. oturumunda hareketli anlar yaşandı. Yeni yönetimin belirlendiği genel kurulda Trabzon ilçelerinin alt yapı sorunları dile getirildi. Trabzon’da gündem olan TİSKİ’de görevden alımlar ile 41 kişinin tayin edilme konusunda açıklamalar yapıldı. Öte yandan muhalefet ile iktidar arasındaki gerilim Başkan Vekili Atilla Ataman’ın mikrofonunu kapatmasının ardından Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun Meclisi terk etmesiyle son buldu.

TİSKİ’DEKİ GÖREVDEN ALIMLARINI SORDU

Genel kurulda gündem dışı söz alarak TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a birçok konuda soru yönelten Büyükşehir Belediye MeclisininİYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Kontrol mühendislerinin ilçelere iç tayinleri mümkün mü? Çalışma arkadaşlarını kendi tercihleri ile seçerek, kendi çalışma anlayışlarına uygun ekiple hareket edeceğini beyan etmişti. Bizde İYİ Parti olarak faydalı olacağını düşündük. Ama hepimizin malumu bu geçen 1 buçuk yıl içinde kendi tercih yapılan çalışma arkadaşlarından görev yerleri değiştiriliyor. İyi pozisyonlara veriliyor. Sonra o pozisyonlardan alınıp demoralize ediliyor. Bunlar bize yansıyor, kamuoyuna yansıyor. Şöyle bir hissiyata kapılıyoruz. Acaba ne oluyor?” diye sordu.

ATAMAN: “GÖREVDEN ALIMLARDA BİZ DE HAKLIYIZ”

Görevden alımlarla ilgili soruya ilk cevabı veren isimMeclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman oldu. Ataman, “Görevden alımla ya da pozisyon değişikliğiyle ilgili tenkitinizde haklısınız. Ama biz de haklıyız. Çalışacağımız insanlarla yola devam edeceğiz. Görevlendirdiğimiz arkadaşların altına atılan imzayla onların genel müdür yapılması onları kıymetlendirmez. İmzanın çekilmesi de kıymetsizleştirmez. Bu uyum işidir. İşin kim tarafından yapıldığı değil işin nasıl yürütüldüğü önemli.” dedi.

TEKATAŞ: “GÖREVLERİNE İADE ETTİK”

Kontrol mühendisleriyle ilgili soruya cevap veren Genel Müdür Tekataş, “Kontrol mühendislerimizi ilçeye görevlendirmemizin sebebi şudur. Şalpazarı’ndan bir vatandaşımızın kalkıp merkeze gelmesinin doğru olmayacağını düşünerek yeni alımlar yaptık. İşe alınan arkadaşlara işi öğretebilmeleri için görevlendirdik. Geçen hafta itibarıyla da 3 arkadaşlarımızı tekrar merkeze eski görevlerine getirttik.” diye ifade etti.

KURUKIZ VE ŞAHİN ARASINDA GERİLİM YAŞANDI

Öte yandan Mecliste söz alan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, İstanbul’da tankerlerle su taşındığını söyleyerek TİSKİ Genel Müdürü ve ekibini takdir ettiğini açıkladı.Kurukız “Cumhur İttifakı Belediye Başkanı olarak, AK Parti iktidarları döneminde kötü şeyler oluyor gibi eleştirileri yanlış buluyorum. Adeta kuma kafayı gömmek gibi diyorum. AK Parti iktidarları döneminde su kanalizasyon, alt yapı ve sağlıkla dünyada örnek iktidar dönemlerinden olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Bugün İstanbul’da tankerlerle mahallelere su taşınıp, bidonlarla dağıtıldığı dönemi yaşıyoruz.” dedi.
Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Daha dün basında çıktı Şalpazarı halkı bulanık su içiyor. İstanbul’dakini burada mevzu yapacağına kendi ilçenin sorunlarını düşün. Dün AK Partili belediye başkanları eleştirdi. Bulanık su içiyoruz diye. Trabzon’daki sorunlarını konuşmak gerekirken İstanbul mevzu oluyor. Eğer Trabzon’un menfaatlerini konuşacaksak konuşalım ama siyaset yapacaksak ben iyisini yaparım. Birkaç gün önce Çarşıbaşı Belediye Başkanı da aynısını yaptı. Ne demek rehberleri şudur, budur. Bizim rehberimiz Ulu Önder Atatürk’tür. Bunlar burada konuşulacak şeyler mi?” diye tepki gösterdi.

BAŞKAN NUHOĞLU SALONU TERK ETTİ

Bunun üzerine söz almak isteyen Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun mikrofonunu kapattıran Ataman, gündemden sonra söz vereceğini söyledi. Salonda ayağa kalkan Nuhoğlu, “Her durumda oturumu uzattılar. Sesimizi çıkarmadık. Biz bekledik. Bizim hedefimiz Allah’ın adaletini yaymak. Başka derdimiz yok.” diyerek salonu terk etti.

Anahtar Kelimeler:
BaşkanTiski
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.