Çayırbağı’nda çöp isyanı

Trabzon’un Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesindeki Zanoy Deresi adeta çöplüğe dönüştü.

Trabzon'un Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesindeki Zanoy Deresi adeta çöplüğe dönüştü. Araba lastiği, plastik poşet, hayvan leşi ve eski beyaz eşyaların döküldüğü derede doğal yaşam da tehdit altına girdi. Mahalle sakinlerinden Koşman Kör, “Zanoy Deresi önceden tam anlamıyla bir doğal yaşam cennetiydi. Burada Rumlardan kalma bir tarihi köprü de var. Ancak şimdi kokudan dolayı derenin yanından geçmek bile mümkün değil. Bütün uyarılarımıza rağmen dere yatağını çöplük olmaktan kurtaramadık. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

Trabzon’daki katı atık düzenli depolama alanı ve onlarca sahil dolgu alanı varken hâlâ dere yataklarının çöp depolama sahası olarak kullanılması tepkileri beraberinde getirirken, yerel yönetimlerin de buna karşı herhangi bir önlem almaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı Mahallesindeki Zanoy Deresi adeta çöplüğe dönüştü. Araba lastiği, plastik poşet, hayvan derisi, hayan leşi ve eski beyaz eşyaların döküldüğü derede doğal yaşam da tehdit altına girdi.

Çayırbağı Mahallesi sakinlerinden Koşman Kör, yetkilileri defalarca uyardıklarını ancak hiçbir önlem alınmadığını belirterek, “Zanoy Deresi önceden tam anlamıyla bir doğal yaşam cennetiydi. Burada Rumlardan kalma bir tarihi köprü de var. Turizme hizmet vermesi gereken bir bölge şimdi çöplüğe dönüştü. Dere yatağında çöplerden oluşan kokudan dolayı derenin yanından geçmek bile mümkün değil. Bütün uyarılarımıza rağmen dere yatağını çöplük olmaktan kurtaramadık. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Özellikle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinden bu konuda bir inceleme yapmasını ve önlem almasını istiyoruz.” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.