ÇİMENTO GİTTİ KÖMÜRÜ GELDİ

Yıkılan çimento fabrikasının yeri şimdi sanayi de kullanılan toz kömür deposu oldu

BU ZEHİR DEPOSUNA KİM İZİN VERİYOR?

Yıllarca verilen çabalar sonucu şehir dışına taşınan çimento fabrikasının yeri, sanayide kullanılan toz kömür deposu olarak işletilmeye başlandı. Yıllarca çimento soluyan bölge haklı, şimdilerle ise dışarıdan bakıldığında atıl bir yer olduğu görüntüsü veren alandaki toz kömürü soluyor. Çevreye verilen zararın yanı sıra sanayi çalışanlarını ve mahalle halkını zehirleyen kömür deposu için yapılan şikayetlere Belediye ve Çevre İl Müdürlüğü, neden sessiz kalıyor.  

“TOZ KÖMÜR KALICI HASTALIĞA NEDEN”

Toz kömürün depolandığını belirten Değirmendere Kültür Derneği Başkanı Mehmet Akyüz, “Bu kömürün derhal kaldırılması lazım. Kamyonlar fazla doldurulduğu için kömürü dökerek gidiyor" dedi. KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bülbül ise kömür tozunun akciğer hastalıklarına neden olabileceğine dikkati çekerek, kömür tozunun akciğerde kalıcı bir hasara neden olabilir” dedi.  Şirket yetkilileri sessizliğini koruyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105