Deprem nedeniyle Kahramanmaraş 112, Trabzon'a bağlandı...

Kahramanmaraş'ta büyük yıkıma neden olan deprem nedeniyle 112 Acil Çağrılarının, Trabzon 112 Acil Çağrı Merkezine yönlendirildiği bildirildi. Trabzon'daki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezini gerekli bir durum olmadıkça, gereksiz yere meşgul etmemeleri için uyarı yapıldı.Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğünde deprem bölgede 10 ilde çok sayıda binanın yıkımına neden oldu.
İlk belirlemelere göre 912 kişinin hayatını kaybettiği Afet Bölgesinde, Kahramanmaraş’taki 112’ye yapılacak acil çağrıların, Trabzon 112 Acil Çağrı Merkezine yönlendirildiği bildirildi. 

Deprem bölgesindeki acil aramalara Trabzon’dan cevap verilip ekiplerin kısa sürede istenilen bölgeye yönlendirileceği, bu nedenle Trabzon’da acil bir durum olmadıkça 112 hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi istendi.Gereksiz yere yapılacak bu aramaların, saniyelerin bile önemli olduğu deprem bölgesinde bir acil duruma geç ulaşılmasına neden olacağı da uyarılar arasında yer aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.