DİYANET-SEN'DEN NORVEÇ TEPKİSİ

DİN Görevlileri Dayanışma Toplantısına Trabzon Diyanet-Sen İl Başkanı Metin Aydın, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara ve çok sayıda davetli katıldı. Trabzon Diyanet-Sen İl Başkanı Metin Aydın “Diyanet-Sen 120 bin personeli olan diyanet camiasında şu anda 82 bin üyesiyle birlikte yetkili bir sendikadır.  2004 yılından beri hükümetle yapılan görüşmelerde, Diyanet işleri Başkanlığının idari kurulunda, sendikanın sıkıntılarını, dertlerini dile getirmekteyiz. 3 yıl önce, Trabzon’da şube il başkanı seçildiğimiz vakit 1280 üyemiz vardı, sizlerin destekleri ile yaklaşık 1800 üyemiz var” dedi.

TRABZON’DA KÜLTÜREL  FAALİYETLER DEĞER  GÖRMÜYOR

Türkiye’nin nabzını tutan, yön veren bir sivil toplum örgütü olduklarını belirten Aydın “Sendika olarak, kültürel faaliyetlere ağırlık vereceğiz dedik. Türkiye’nin önde gelen, herkes tarafından kabul görmüş, tarihçilerimizi, edebiyatçılarımızı, fikir adamlarımızı Trabzon’umuza getirdik. Maalesef hayal kırıklığına uğradık. Yaptığımız faaliyetlerde gördük ki Trabzon’umuzda kültürel faaliyetler değer bulmuyor. Sadece biz değil bütün kurumlar kültürel faaliyetlerde salonları dolduramıyoruz. Bundan dolayı kültürel faaliyetlere ara verdik, çünkü getirdiğimiz insanlara mahçup olduk” şeklinde konuştu.  Diyanet İşleri Başkanlığına saldırıldığı vakit hep beraber bütün illerde ‘Diyanete Sahip Çık’ sloganıyla eylem yaptıklarını hatırlatan Aydın “15 Temmuz hain darbe girişiminde sokaklarda, meydanlara çıkıp önemli bir rol üstlendik. Trabzon basınında yer alan, camiamızı küçültmek isteyen yazıları olanlara yine basın yoluyla cevap verdik. Milli ve manevi değerlerimize saldıranlara yine basın yoluyla cevap verdik, meydanda olduğumuzu, arka sokaklar da değil ön caddelerde olduğumuzu haykırdık. En son yine müftülere nikâh kıyma yetkisi veren yasa ile ilgili basında yalan yanlış haberler yer aldı. Diyanet-sen olarak da bu insanları mahkemeye verdik” açıklamalarına yer verdi.

BAYRAKTAR NORVEÇ’İ LANETLEDİ

Norveç'te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatı esnasındaki bir simülasyonda Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan skandal uygulama ile ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Norveç’i lanetledi. Bayraktar  “Mustafa Kemal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, iki güzel güzide insanı hedef göstererek,  İslâmı hedefinize koyduğunu işaret ettiniz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Allah razı olsun 40 askerimizi tatbikattan çekti. Memur-sen ve Diyanet-sen adına tekrar tekrar lanetliyorum. Sizin demokrasi anlayışınızı da insanlığını da özgürlük anlayışını da Allah yerin dibine batırsın. Bir millete böyle hakaret yapılamaz” ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105