Diyanete Trabzonlu Başkan

GÖRMEZ İKİ SORUNU ÇÖZEMEDİ
Türkiye’de hadis üzerine yaşanan tartışmalar ve bir TV ekranında deve sidiği içmenin sahih hadis olduğu söylemleri hükümet rahatsız etti. Hem hadis konusunda hem de Güneydoğu’daki hafızlara dağlara çıkaran PKK terör örgütüne karşın etkin mücadele edilmemesi üzerine Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in değiştirilmesine karar verdi.

İMZA ERDOĞAN’I BEKLİYOR
Türkiye’nin en güzel kuran okuyan reisi ünvanı bulunan Mehmet Rüştü Aşıkkutlu’nun torunu olduğu öğrenilen KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu’nun getirileceği öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandığı ileri sürülen kararnamenin Katar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklediği belirtildi.

HADİS ÜZERİNE İHTİSAS YAPMIŞ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde tavsiye üzerine KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof.Dr. Emin Aşıkkutlu, Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesinin ardından KTÜ Rektör Yardımcısı olarak atandı. Görevi süresince personelden sorumlu olan Aşıkkutlu, hem hadis konularının hem de güneydoğu bölgesinde hafızlık konularının üstesinden gelebileceği ileri sürüldü.

HAFIZLIK PROJESİNE DESTEK VERECEK
Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğunu oturması beklenilen Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun projesine destek vereceği öğrenildi. Bakan Soylu’nun bölgeden 12 hafızlık yetiştirme yurdu olan Trabzon’a gönüllü getirilecek çocukların hafız yetiştirildikten sonra tekrar kendi memleketlerine gönderilmesini planlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.