Dönüşüm mahkemelik

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat-Trabzon-Söğütlü-Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile gerçekleştireceği dolmuş dönüşümünü 255 hak sahibi kabul etmediği ancak muvafakat almak için UKOME tarafından alınan kararların tehdit içerdiğini savunan Şentürk, yaptığı açıklamada, “14 kişi dönüşüm için attığı imzayı geri çekti. Dava dosyası hazırlandı. Davamızı yarın açıyoruz. Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat’a gelip toplantı yapacak. Toplantıda fırtına kopacak sanırım. İmza atmayanları ikna etme yoluna gidilecek.” diye belirtti

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk ve beraberindeki birçok hak sahipleri, Akçaabat’ın dolmuş modernizasyonunda otobüs sistemini istemedikleri gerekçesiyle bugün mahkeme yoluna gidiyor. Kararın bozulması için açılacak davaya ek olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı UKOME tarafından alınan kararların tehdit içerikli olduğuna istinaden komisyon üyelerine dava açacaklarını beyan ettiler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat-Trabzon-Söğütlü-Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile gerçekleştireceği dolmuş dönüşümünü 255 hak sahibi kabul etmediği ancak muvafakat almak için UKOME tarafından alınan kararların tehdit içerdiğini savunan Şentürk, yaptığı açıklamada, “14 kişi dönüşüm için attığı imzayı geri çekti. Dava dosyası hazırlandı. Davamızı yarın açıyoruz. Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat’a gelip toplantı yapacak. Toplantıda fırtına kopacak sanırım. İmza atmayanları ikna etme yoluna gidilecek.” diye belirtti. Dönüşümü mahkemeye taşıyan Şentürk, “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararlara istinaden dava açıyoruz. Kararın iptali yönünde açılacak. Eğer dava lehimize sonuçlanırsa UKOME’nin 4. maddesi için de komisyon üyelerine dava açacağız. Esnafı tehdit ettiler. Yaklaşık 255 kişi dönüşümü kabul etmiyor. İmza verenlerin çoğunluğu da dönüşümde otobüs istemiyor. Minibüs istiyor. Ancak tehdit edildikleri için imza verdiler.” şeklinde açıklama yaptı.

 

Anahtar Kelimeler:
AkçaabatMahkemeUKOME
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105