Gümrükçüoğlu Trabzon Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Trabzon'un tarihi belediye binasında ilk kez basın toplantısı düzenledi.

MARAŞ CADDESİNİN TRAFİĞE KAPATILMA LÜKSÜ YOK

Gümrükçüoğlu, “400 metrelik bir alan. Ben şimdiye kadar mülki amirlerden yasal vazifeleri olan bu yolda bütün denetimleri yapmaları. Ama çıkıp ta bir arkadaşımız diyorsa ‘ben yeni bakmaya başladım. Şimdi ceza yazıyorum’ diye. Maraş caddesinin trafiğe kapatılma lüksü yok. Burası geçiş noktası. Şehir tıkanır eğer kapatılırsa. Burada trafik olmasının sebebi nedir diye bakarsak; herkes görevini yapsa oralara araç parkı yapılması önlense, denetleme sistemi olsa böyle olmazdı. Dolmuş duraklarında bulunan dolmuşlara sayı konulması gerekiyor. Durakta bir araç duracaksa eğer, denetlemesini trafiğin yapması gerekiyor. Kurala uymayanlar cezalandırılacak yahut çekilecek”

KANUNİ BULVARI ÇÖZÜM ÜRETMİYORDU
Ateşin zorunu kazan bilir derler. Kanuni bulvarı çözüm üretmiyordu. Uzaması gerekiyordu. Oradan Boztepe Tüneli konuldu Akoluk’ta birleşti, Değirmendere’yi karşıya geçip Bostancı ile irtibatlandırılıp geniş bir yol ağı olacak. Kanuni bulvarının bitmesi sorusuna mühendis olarak tahminin 2020 yılında tahminen hizmete açılabilir.

ULAŞTIRMA BAKANI YENİ LİMANA SICAK BAKMIYOR

Ulaştırma bakanlığının plan projesi çerçevesinde orası. Sürmene tarafında liman Tersane liman haline dönerse olabilir. Ama görüşmelerimizde ulaştırma bakanı yeni limana sıcak bakmıyor. Bölgede bulunan limanlar yüzde yirmilerin altında çalışma sağlıyor. Bu bizim değil ulaştırma bakanlığının işi, onlar karar veriyorlar.

KAŞÜSTÜ KAVŞAĞININ MUHATABI KARAYOLLARIDIR 

Bu kavşak projelerinin tümünün asıl bütçe ödeneğini koyduran karayolları müdürlüğüdür. Kaşüstü kavşağının muhatabı karayollarıdır. Benim Kaşüstü projesini istemediğimi iddia edenlere de cevap vermek istiyorum. Yıl 2008 ben burada yokum sağlık bakanı müsteşarıyım o dönemlerde. Karayolları bölge müdürlüğü o kavşağın projesini yapıyor. Samsun, Hopa yolunun muhatabı karayolları. Onlar o zaman belde belediyesine gönderiyor projeyi. Diyor ki ona göre imarını düzenle. Ben o zaman il belediyesiyim. 2014 te karayolları bakıyor binalar çıktı. Bu defa o projenin ebadını ufaltıyor. Büyükşehir 2014 te kurulunca bizim imardan geçmesi gerekiyor projenin. Bizler teknik olarak şehircilik olarak bir arıza olmazsa meclisten gerekli kurul görüşür. Onaylanır biter. Bana da gelip karşı çıktın diye çıkışmaya çalıştılar. Mimar değiller, mühendis değiller… dükkanım var, dükkanımın önü çok iyi görünmeyecek diye isyan ettiler. Ben saygı duyuyorum taleplerinizi ileteceğim dedim. Mecliste görüşürken karayolları bölge müdürü teknik heyetini gönder bakalım kim şehrin karsısında buna bakalım dedim. Teknik olarak bilimsel olarak konusun dedim. Ben karşı çıkmadım bu Kaşüstü kavşağına. Meclise geldi sonra köprülü kavşak onaylandı. Ben o karada bu vura da onaylanmış olmakla beraber kim hangi farklı bir çözümü ortaya koyacak ise biz karayollarına yollarız, oradan bir karar gelirse de mecliste görüştürürüz dedik.

GÖNLÜMÜZDEKİ TRABZON SEVDASI İÇİN YAPTIK

Akyazı yapılırken bu işin bir protokolle 4 tarafı var. Spor bakanlığı, TOKİ, karayolları genel müdürlüğü Trabzon il belediyesi. Bu protokol gereğince işlemler yürütüldü. Günlerce aylarca iş makinelerim çalıştı. Herkes gördü. Gönlümüzdeki Trabzonspor sevdası için yaptık bunu. Ben veya bakanlık cebinden para harcamıyor. Bu milletin yaptığı vergileri ile bütçelen dirilip yapılan bir proje. Akyazı kompleksi tamamlandıktan sonra ben bu şehrin Belediyesi’yeyim Avni Aker’i ben nasıl yıkacağım TOKİ oranın patronu. Onların tasarrufunda olan bir şey. İşin sahibi mülkiyetin sahibi kimse ona verdik biz orayı. Trabzon’un kanaat önderleri ile görüş, dedik. sen istiyorsan bir protokol yaz bana ben yıkayım orayı dedim. İstersen de kendin ihale et yık dedim. 10 gün önce biz orayı kendimiz yıkalım dedi. Yık beraber biz yıkarız orayı dedi. Malın sahibi TOKİ. Ne yapacağı onun tasarrufunda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.