İYİLİK GECESİ MUHTEŞEMDİ

Afrika Kıtası’nda 1000 insanın katarakt ameliyatı için Trabzon’da gece düzenlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde yapılan gecede 1000 insanın gözlerinin ameliyatı için bağış toplandı. Geceye katılan iş adamları, Bakan Soylu’nun çağrısına ziyadesiyle cevap verdi. Hedeflenen 1000 katarakt rakamı aşılarak 1100’e ulaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık." dedi. Bakan Soylu, Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğince Afrika'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan bin katarakt hastasının ameliyat edilmesi amacıyla Zorlu Grand Otelde düzenlenen, "Karanlığa Işık Ol" yardım programına katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, asil bir millet olduklarını belirterek, "Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık. Biz medeniyetlere, insan canına saygı duyan, üç kuruşluk refah için başkasının dünyasını karartmayan bir milletiz." diye konuştu. Bugün adını duymadıkları Afrika ülkelerinde iç çatışmalar olduğuna dikkati çeken Soylu, "Kendilerinin değil, Batı menşeili silahlarla yapıyorlar bu çatışmaları. Tıpkı bizdeki PKK'da olduğu gibi. Dünyanın güneyini, belki de en zengin kaynaklara sahip kıtasını, üzerinde kızıl bir haç bulunan küçük bir yardım kolisine muhtaç hâle getirmek için yüz yılı aşkın bir süredir insanlık dışı bir anlayışı ortaya koyuyorlar." dedi.

Soylu, bu tatsız görüntü içinde Türkiye'nin, dünyanın gelişmiş medeniyetlerinin gerçek karnesini ortaya çıkaran bir turnusol kâğıdı olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: "2002'den beri ortaya koyduğumuz ekonomik ve yapısal gelişme sonucu bugün dünyanın millî gelirine oranla en çok yardım yapan ülkesiyiz. Küresel İnsani Raporuna göre Türkiye, 2017 yılında 8 milyar dolarla dünyada en çok insani yardım gerçekleştiren ülkedir. Bir yandan TİKA bir yandan AFAD eliyle bir yandan İnsan Hak ve Hürriyetleri gibi insanlığın yüz akı diğer kuruluşlarımız eliyle Türkiye, uluslararası yardım konusunda sahada çok önemli bir etkinlik içindedir."

Özellikle Afrika'da yeni bir tezgâh kurulmaya çalışıldığının altını çizen Soylu, "İslâm dünyasının içerisinde bulunan bazı çapanoğlanları oralarda Amerika'nın eliyle yeni bir filmi, yeni bir adiliği, yeni bir kurguyu ortaya koymaya çalışıyorlar. Adım adım takip ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirmek sadece Türkiye'nin o coğrafyada gönül dünyasıyla kurduğu ilişkileri ortadan kaldırabilmek içindir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.