Koronavirüse 140 can verdik

Trabzon’da Kovid-19’a bağlı ölüm rakamı 140’a ulaşırken, hastanelerde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısında da artış yaşandığı öğrenildi. Hasta sayısının her geçen gün arttığı Trabzon’da salgının önüne geçmek için tedbirler alınmaya devam ediliyor.

ÖLÜM RAKAMLARINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Trabzon’da yasakları ihlal ettikçe hastalığa yakalananların ve ölüm sayısındaki artışın önüne geçilemiyor. Trabzon’daki hastanelerde 200’ü aşkın kişi tedavi altında tutulurken, bin 500’ü aşkın hastanın evde kontrol altında bulunduğu ileri sürüldü. Evde takip edilen hastaların sağlık durumunu iyi olduğu, hastanelerde yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında tutulan hasta sayısında artış yaşandığı açıklandı. 

KOVİD-19 NEDENİYLE CAN KAYBI 140’A ULAŞTI

Trabzon’da şimdiye kadar hasta sayısının 7 bine ulaştığı test sayısının ise 71 bini bulduğu öğrenildi. Hastanelerde tedavi görüp durumu iyi olanların tedavilerine evlerinde devam edilirken, 14 gün tedavi altında tutulduktan sonra iyileştiği için takibi bırakılan hasta sayısının bin 500’e yaklaştığı belirtildi. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından koronaravirüs yakalananları 28 gün takip eden Sağlık Müdürlüğü ekipleri, artık 14 gün evde takip gerçekleştiriyor. Bu arada yoğun bakımlarda ise 30 ‘a yakın hastanın olduğu ifade edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
HastaKoronavirüsSalgın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.