KOVİD-19 OKULLARA SIÇRADI

Fatih Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Yol-İş Sendikası Ortaokulu, Çukurçayır Ortaokul gibi Trabzon’da onlarca okul karantinaya alındı. Şehirde 30 civarında okulda karantina uygulandığını kaydeden Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, eğitim çalışanlarında 40 civarında pozitif vaka ve 100 aşkın temaslının olduğunu da aktardı. Kovid-19’un eğitim sistemini de derinden etkilediğini kaydeden Başkan Dilber, “İlimizde pozitif hasta sayısı ve karantina kapsamındaki insan sayısı hızla artmaktadır. Elbette Türkiye ortalaması kapsamında kalsa da bölgemizin coğrafi darlığı yoğun insan hareketliliği ve metrekareye düşen insan sayısı nedeniyle sayıların daha da artmasından endişe duymaktayız. Hastalarımız artarken sağlık sistemimizin kapasitesi sabit kalmaktadır. Bu hızla artış devam ederse sağlık sistemimizin yetersiz kalacağı aşikârdır. Özellikle hastalıkla mücadelede ön safta olan sağlık çalışanları, devlet hiyerarşisini işleten kamu çalışanları ve münhasıran geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren eğitim ordusunu, bu hastalıktan ülke ve milletimiz adına uzak tutmak oldukça önemlidir. Bu kapsamda çeşitli alternatifler geliştirilmelidir.” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞANLARINDAN 40 CİVARINDA POZİTİF VAKA

Trabzon’daki eğitimcilerin ve okulların durumuna ilişkin de bilgiler paylaşan Başkan Dilber, “Bilindiği üzere 24 Ağustos 2020 itibari ile okullarımız seminer programları için açılmıştır. Bu kapsamda ülke genelinde bir milyon, Trabzon’da ise on bir bini aşkın eğitim çalışanı her gün okuluna gidip gelmektedir. Bu rakamlar ciddi ve büyük rakamlardır. Sekiz ve 12. sınıf öğrencilerinin de kurs kapsamında okullarına gittiklerini dikkate alırsak yüksek miktarda bir hareketlilikle salgının yayılmasına imkân tanımış olduk. Sendika olarak, okullarımızın öğretmenlere, 8 ve 12. sınıf öğrencilerine açılması üzerine, salgın hastalığın yayılım sürecini yakından takip etmekteyiz. Bu kapsamda, ilimizde 30 civarında okulun karantina kapsamına alındığı, eğitim çalışanlarından 40 civarında pozitif vaka, 100 aşkın temaslı ve 800’ü aşkın kişinin karantina olduğu görülmektedir. Bu sayılar 24 Ağustos - 3 Eylül 2020 tarihleri arasındaki tespitlerdir. Elbette çok daha net veri ve bilgiler yetkililerin elindedir.” ifadelerini kullandı.

Taleplerini de sıralayan Dilber, şunları kaydetti: “Öte yandan Karantina Denetim Kurullarında görev alan eğitim çalışanlarına iletilen listeler de her gün artmaktadır. Trabzon’da yaşayan vatandaşlarımızın bu salgın hastalıktan en az etkilenecek tedbirleri almak, elbetteki hepimizin ancak en başta yöneticilerimizin görevidir. Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu çalışanlarına esnek ve evden çalışma imkânı sağlanmıştır. Yine Milli Eğitim Bakanlığınca 28.08.2020 tarihinde, Covid-19 Kapsamında Esnek Çalışmaya İlişkin Usul ve Esaslar ile ilgili düzenlemesi onaylanmış ve yayımlanmıştır. Yukarıda izah ettiğimiz hususlar dikkate alınarak tüm kamu çalışanları ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda, evden esnek çalışma, Milli Eğitim Bakanlığının ilgili düzenlemesi kapsamında; tüm eğitim çalışanları için evden uzaktan (online) eğitim imkanı sağlanması, Karantina Denetim Kurullarında görev alan tüm çalışanların görevli izinli sayılması, görev mahallerine gidiş-gedişle ilgili araç tahsis edilmesi ve sağlık açısından gerekli koruyucu malzeme ve tedbirlerin alınması sağlanmalıdır. Aksi takdir de hastalığın beklenenin üstünde bir hızla yayılması kaçınılmaz olacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak; buradan ilgili ve yetkilileri göreve çağırıyor belirttiğimiz tedbirlerin bir an önce uygulamaya geçirilmesini bekliyoruz. Hepimiz, maske mesafe kişisel temizlik kurallarına elbet uyacağız. Ancak akıl ve bilimin gerekli kıldığı tedbirleri de alacak ve bu mücadeleden galip çıkacağız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.